Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 19 noiembrie - 2 decembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 19 noiembrie - 2 decembrie 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica estimarea valorilor termice si a precipitatiilor pentru perioada 19 noiembrie - 2 decembrie 2012. In prima partea a intervalului va fi o racire accentuata, dupa care se va incalzi usor, ajungand la temperaturile normale pentru aceasta perioada.  

BANAT 

In aceasta regiune, vremea se va raci usor in primele trei zile, apoi variatiile termice de la o zi la alta vor fi minore, pana pe 27 noiembrie. Astfel, valorile termice maxime se vor situa, in medie, in jurul a temperaturii de 12 grade Celsius. In intervalul 28 noiembrie - 2 decembrie, acestea vor scadea de la 10 spre 6 grade Celsius. Temperaturile minime se vor mentine usor pozitive pe parcursul urmatoarelor doua saptamani, cu o medie de 2 - 3 grade Celsius, insa vor scadea de la 2 pana la 0 grade Celsius, intre 29 noiembrie si 2 decembrie. Probabilitatea de ploaie va fi redusa in prima saptamana, dar, incepand cu 24 noiembrie, va creste probabilitatea de ploaie. Doar in noaptea de 1 spre 2 decembrie vor fi posibile si lapovite.

CRISANA 

Vor exista doua procese de racire in aceasta zona, primul intre 19 si 22 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va fi de 10 - 12 grade Celsius, iar al doilea, intre 28 noiembrie si 2 decembrie, cand media temperaturilor maxime va fi de 6 - 8 grade Celsius. In perioada 23 - 27 noiembrie, valorile termice maxime vor oscila in jurul temperaturii de 9 grade Celsius. Minimele termice nocturne se vor apropia de limita inghetului in primele doua zile, pe 23 noiembrie si, din nou, intre 29 noiembrie si 2 decembrie, iar in celelalte nopti nu vor cobori sub 2 grade. Pana pe 25 noiembrie probabilitatea de aparitie a precipitatiilor este foarte redusa. Apoi, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, dar care, mai ales in cursul noptilor si spre sfarsitul intervalului celor doua saptamani, ar putea sa fie mixte.

TRANSILVANIA

Valorile termice maxime vor intra intr-o scadere destul de pronuntata in jurul datei de 28 noiembrie, urmand ca, pana la sfarsitul intervalului, sa ajunga la o medie de 4 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent negative, cuprinse intre -2 si 0 grade Celsius, chiar mai coborate, pana spre -4 grade Celsius, intre 30 noiembrie si 2 decembrie. Vor cadea precipitatii slabe, mixte, cu o probabilitate mai ridicata de aparitie in a doua parte a intervalului. In jurul datei de 1 decembrie, este posibila depunerea unui strat subtire de zapada.

MARAMURES 

Temperaturile maxime se vor mentine, in medie, intre 10 si 12 grade Celsius, pana pe 22 noiembrie, apoi vor scadea treptat spre 4 grade Celsius. Mediile temperaturilor minime vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade Celsius, exceptand noptile de 26, 27 si 28 noiembrie , cand vor fi intre 0 si 1 grad Celsius. Precipitatiile vor incepe in jurul datei de 25 noiembrie si va exista posibilitatea transformarii ploilor in lapovita si ninsoare incepand cu 29 noiembrie.

MOLDOVA 

In aceasta zona, vor fi doua procese de racire usoara a vremii, primul intre 19 si 22 noiembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 9 la 7 grade Celsius, iar al doilea, intre 30 noiembrie si 2 decembrie, cand media temperaturilor maxime va tinde spre 3 grade Celsius. In perioada 23 - 29 noiembrie, valorile termice maxime vor oscila in jurul valorii de 7 grade Celsius. Minimele termice nocturne vor cobori sub limita inghetului in noptile de 24, 25 si 26 noiembrie si, din nou, intre 30 noiembrie si 2 decembrie, iar in celelalte nopti pot fi usor peste 0 grade Celsius. Pana pe 25 noiembrie nu se asteapta precipitatii, apoi va creste probabilitatea de aparitie a ploilor si a lapovitelor sau chiar a ninsorilor, insa acestea se contureaza a fi foarte slabe, intrucat eventualul strat subtire de zapada observat local va fi efemer.

DOBROGEA 

Vremea se va raci usor, asa ca temperaturile maxime vor scadea de la 12 grade Celsius in prima zi, pana spre 8 grade Celsius pe 22 noiembrie. Apoi, variatiile termice de la o zi la alta vor fi minore, nu vor cobori sub 8 grade Celsius, iar in cele mai calde zile se vor atinge 10 grade Celsius. Temperaturile minime se vor mentine pozitive pe parcursul celor doua saptamani, cu o medie de 2 - 4 grade Celsius, mai ridicate, pana la 5 - 6 grade Celsius, in primele doua nopti. Intre 19 si 25 noiembrie, zilnic, vor fi posibile ploi slabe sau burnite. Intre 26 noiembrie si 2 decembrie, va creste probabilitatea de aparitie a ploilor.

MUNTENIA 

Vremea se va mentine sub normalul termic al aceastei perioade, fara a se atinge valori termice prea coborate. Astfel, maximele vor fi de 10 - 11 grade Celsius in primele doua zile, apoi vor oscila in jurul temperaturii de  8 - 9 grade Celsius, iar minimele termice se vor apropia de limita inghetului, dar se vor mentine usor pozitive, chiar si in noptile mai reci. Vor fi ploi slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 25 noiembrie si 2 decembrie.

OLTENIA 

In aceasta regiune, vremea se va mentine usor sub normalul termic al acestei perioade. Temperaturile maxime vor fi, in medie, de 11 - 12 grade Celsius in primele doua zile, apoi vor scadea spre 9 - 10 grade Celsius pana pe 28 noiembrie si vor ajunge la 7 grade Celsius spre sfarsitul intervalului. Minimele termice se vor apropia de limita inghetului, dar se vor mentine usor pozitive, chiar si in noptile mai reci, valoarea caracteristica pentru intervalul celor doua saptamani fiind de 2 grade Celsius. Temporar, va ploua in general slab, cu probabilitate mai mare dupa 24 noiembrie.

LA MUNTE 

Intre 19 si 26 noiembrie, media valorilor termice maxime va scadea treptat de la 7 la 5 grade Celsius. Dupa 27 noiembrie, racirea vremii va fi ceva mai pronuntata, astfel incat temperaturile maxime vor ajunge la 0 - 2 grade Celsius. Temperaturile minime vor fi permanent negative si se va inregistra, de asemenea, un proces de racire treptata a vremii. Valorile minime vor tinde spre -5 grade Celsius la sfarsitul intervalului. Precipitatiile vor avea o probabilitate mai ridicata de aparitie dupa 25 noiembrie si vor fi in general slabe. Vor fi predominant ploi la altitudini sub 1.200 de metru si mai ales lapovite si ninsori in zonele mai inalte, unde se va depune un strat subtire de zapada.
19 noiembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.