Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste si mai mult

Vremea se raceste si mai mult

Duminica, vremea nu va fi la fel peste tot. In zonele de deal si de munte, dar si in regiunile intracarpatice norii vor fi putini, ceata doar pe arii restranse si mai persistenta doar prin Transilvania. In celelalte regiuni, adica in sud, est si sud-est vorbim de vreme mohorata, cu multa ceata, posibil si burnita sau ploaie slaba. In Moldova unde vor fi temperaturi apropiate de 0 grade este posibil sa se formeze polei. Maxime termice vor avea valori de la 2 grade in Moldova pana la 15 grade in Dealurile de Vest.

Vremea in Bucuresti

In capitala ne asteapta o zi mohorata, pentru ca ceata formata in cursul noptii va persista cel putin in prima parte a zilei. Vantul va sufla slab, din cand in cand moderat. In aceste conditii maxima termica a zilei nu va trece de 5-6 grade, cu 4-5 grade sub media climatologica.

Vremea la munte

La munte vremea va fi mai frumoasa decat in celelalte regiuni. Dimineata este posibil sa apara ceata pe vai si in depresiuni, dar mai tarziu soarele o risipeste. Vantul va sufla cel mult moderat, iar temperaturile nu se modifica semnificativ fata de ieri: 4 grade la Semenic, 8 la Sinaia, 11 la Predeal si la Paltinis si chiar 12 la Stana de Vale

Vremea pe regiuni

In regiunile din vestul Carpatilor vremea este mai frumoasa decat in celelalte regiuni. Dimineata este posibil sa apara ceata, dar va fi mai persistenta doar prin Transilvania. Mai tarziu soarele va domina cerul, mai ales in Banat si in Crisana. Temperaturile sunt apropiate de cele obisnuite. La amiaza sunt asteptate 6 grade la Miercurea Ciuc, 8-9 la Brasov si la Cluj Napoca si 12 grade la Arad, Timisoara si Baia Mare.In sudul tarii vremea va fi mohorata in zonele de campie, cu multa ceata si nori stratiformi, in special in Muntenia, in timp ce in zonele mai inalte de relif vor fi si cateva raze de soare. Din cauza cetei persistente regimul termic se mentine la valori cu 4-5 grade sub normele climatologice, cu temperaturi la amiaza in jur de 6 grade atat in Oltenia, cat si in Muntenia, cu aproximativ 5.In Dobrogea soare putin, nori multi, ceata in prima parte a zilei, vant moderat, posibil ceata si burnita in prima parte a zilei. Maximele prognozate se opresc la 7 grade la Tulcea si 10 grade la Constanta.In Moldova va fi cel mai rece. Norii stratiformi, ceata si burnita vor domina peisajul meteorologic intreaga zi. In plus, dimineata, cand temperaturile sunt negative, este posibil sa se formeze polei. La amiaza temperaturile nu trec de 2-3 grade Suceava, Botosani, Piatra Neamt si Bacau, 4-5 grade la Iasi, Vaslui si Focsani si 6 la Galati.

Vremea la inceputul saptamanii

Vremea nu se schimba deloc nici luni. Norii si ceata persistenta nu vor lipsi noaptea si in prima parte a zilei pe arii extinse in regiunile extracarpatice, unde izolat este posibil sa cada burnita sau ploaie slaba. In vestul lantului carpatic va fi si soare, iar ceata mai putina si doar dimineata. Temperaturile maxime raman modeste in zonele cu ceata si vor fi cuprinse la amiaza intre 2-3 grade in nordul Moldovei si 12-13 grade in Campia si Dealurile de Vest.In capitala va fi vreme mohorata, cu nori, ceata, vant slab si cel mult 7 grade la amiaza.Marti temperaturile cresc usor in sudul tarii, unde sunt insa posibile ploi slabe, in timp ce in est va fi multa ceata. In regiunile centrale norii vor fi putini, asa ca va fi si destul soare. Vantul se mai inteteste putin, asa ca ar putea risipi ceata mai repede decat in zilele precedente. Temperaturile maxime se vor incadra intre 4 grade la Miercurea Ciuc si la Suceava si 12-13 grade in mai multe localitati din Banat, Crisana si din Transilvania.In Bucuresti nori multi, conditii de ceata dimineata, posibil si cativa stropi de ploaie, dar mai cald fata de ziua precedenta, in jur de 11 grade in termometre.

Vremea in Europa

Presiunea atmosferica ridicata, cu vreme mohorata, nori stratiformi, ceata si burnita domina si astazi, ca si in ultimele 3-4 zile, cea mai mare parte a continentului european. Regimul termic este destul de modest prin centru, cu 5 grade la Praga, 7 la Viena si Varsovia si 8 la Berlin. Si in capitalele nordice Oslo si Helsinki sunt asteptate cam aceleasi temperaturi, insa aici aceste valori sunt peste mediile climatologice. Spre est temperaturi normale, cu 2 grade la amiaza la Moscova si 4 la Kiev. Ploile vor fi prezente doar prin vestul si sudul continentului, dar din loc in loc va fi si soare. Maximele prognozate ajung la 8-9 grade la Londra si la Paris si 15-16 grade la Madrid si la Roma. Cel mai cald este in sud-est, cu 18-19 grade in termometre la Istanbul si la Atena.

Tendinta

Circulatia atmosferica antreneaza deasupra tarii noastre aer umed dinspre estul si sud-estul continentului, in nuante de verde si chiar portocaliu in vestul tarii. Daca mai punem la socoteala si presiunea atmosferica ridicata, deci absenta ploilor, putem spune ca toamna ramane destul de blanda si in urmatoarele cateva zile. Exceptie fac zonele de campie, unde va fi multa ceata noaptea si in prima parte a zilei, si care poate fi asociata mai ales in sud-estul tarii cu nori stratiformi si cu burnita. Temperaturile cresc timid, asa ca regimul termic diurn va fi apropiat de cel obisnuit, cu exceptia zonelor unde ceata va fi persistenta. In a doua parte a saptamanii viitoare vremea se raceste treptat in toata tara.
18 noiembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.