Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Iarna vine cu zapada din abundenta

Iarna vine cu zapada din abundenta

Anul acesta va fi o iarna fireasca pentru Romania, incluzand fenomene extreme, cum ar fi ninsori abundente, viscole si ger, temperaturile putand ajunge in zonele joase si in jurul valorii de - 20 de grade noaptea. Potrivit directorului ANM, Ion Sandu, conditiile pentru instalarea iernii in Romania se vor crea dupa data de 23 noiembrie, in special in jumatatea de nord a tarii si in zonele de munte. Pe de alta parte, meteorologii nu pot prevedea deocamdata cand va fi prima ninsoare, acest anunt putand fi facut cu zece zile inainte de producerea fenomenului.
 
Directorul executiv ANM, Florinela Georgescu, a transmis ca mesajul meteorologilor este ca "trebuie sa ne pregatim pentru o iarna asa cum este normal sa fie in tara noastra, cu toate fenomenele extreme - ninsori abundente, intensificari ale vantului, adica viscole, urmate de perioade de ger". "Nu va fi acea iarna blanda care era asteptata", a mai spus Georgescu. Astfel, ea a precizat ca va fi cel putin un viscol in luna decembrie si cel putin doua, atat in ianuarie, cat si in februarie. Totodata, nu ar fi exclus si nici nefiresc ca in unele nopti de iarna, in zonele joase (in depresiuni si la campie), temperaturile sa ajunga in jurul valorii de - 20 de grade, asa cum anul trecut au fost -23 de grade.

Nivelul precipitatiilor, care in decembrie, conform normelor climatologice, sunt mixte - ploaie si ninsoare, iar din ianuarie, preponderent ninsoare, va fi unul apropiat de mediile multianuale in unele regiuni ale tarii si excedentar in altele.
9 noiembrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.