Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 5-19 noiembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 5-19 noiembrie 2012

Administratia Nationala de Meteorologie a facut publica estimarea valorilor termice si a precipitatiilor pentru perioada 5-19 noiembrie. In prima partea a intervalului va fi o racire accentuata, dupa care se va incalzi usor, ajungand la temperaturile normale pentru aceasta perioada.

BANAT

In primele trei zile, mediile termice vor marca o scadere accentuata, de la valorile mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. Intre 5 si 8 noiembrie, mediile maximelor diurne vor scadea de la 22 de grade pana la aproximativ 8 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1...2 grade. In intervalul 9 - 13 noiembrie vremea se va incalzi usor, iar apoi, pana in 19 noiembrie, valorile termice vor avea tendinta de scadere usoara de la o zi la alta. Ploi mai importante cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cele in general slabe vor avea probabilitatea de producere intre 9 si 18 noiembrie.

CRISANA

Pana pe 8 noiembrie, mediile termice vor marca o scadere accentuata, de la valorile mai ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. Mediile maximelor diurne vor scadea de la 20 de grade pana la aproximativ 10 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 2 grade. Incepind cu 9 noiembrie, vremea va fi usor mai calda decat cea normala, existand mici variatii de temperatura la o zi la alta. In perioada 9-19 noiembrie, maximele diurne vor fi in jurul a 12 grade, iar minimele nocturne vor fi de 3...5 grade. Va ploua, posibil important cantitativ, in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cu incepere din 9 noiembrie si pana in 18 noiembrie, zilnic vor fi posibile ploi slabe.

TRANSILVANIA

Vremea se va raci treptat in primele trei zile, iar intre 8 si 12 noiembrie, regimul termic mediu va fi cel normal pentru aceasta perioada a anului. Dupa 13 noiembrie, mediile termice urmeaza sa se mentina pana la sfarsitul intervalului de prognoza usor peste norme. In intervalul de prognoza, cele mai ridicate medii ale maximelor diurne vor fi de 20 de grade (5 noiembrie), iar pe 9 si pe 10 noiembrie acestea vor cobori sub 10 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi in jur de 0 grade, in noptile cele mai reci. Precipitatiile, predominant sub forma de ploaie, vor fi slabe cantitativ ca medie regionala si vor avea o probabilitate mai mare de aparitie pe 5-6 noiembrie si dupa 9 noiembrie.

MARAMURES

In intervalul 5-7 noiembrie, mediile termice vor marca o scadere accentuata, apoi vor creste usor pana in jurul datei de 13 noiembrie, urmand ca ulterior sa existe o tendinta de usoara scadere. Cu toate aceste variatii, putem remarca la nivelul acestei regiuni ca vom avea permanent valori peste cele normale, maximele diurne cu 9 pana la 12 grade, iar minimele nocturne cu 2 pana la 6 grade. Ploi moderate sau local importante cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie, iar cele in general slabe vor avea o probabilitate ridicata de aparitie zilnica, incepand cu 9 noiembrie.

MOLDOVA

Vremea calda pentru aceasta perioada a anului se va mentine in tot intervalul de prognoza. Totusi, de la 18...19 grade, mediile maximelor termice vor marca o scadere pana spre 12 grade pe 7 noiembrie si cu mici variatii, aceasta valoare va fi caracteristica regiunii pana pe 16 noiembrie. Intre 17 si 19 noiembrie se preconizeaza o usoara racire a vremii. Mediile temperaturii minime vor fi permanent pozitive, initial in crestere de la 6 la 10 grade, iar intre 7 si 19 noiembrie acestea vor fi cuprinse intre 2 si 5 grade. Temporar vor cadea precipitatii pe 5-6 noiembrie si in perioada 9-18 noiembrie. Acestea vor fi sub forma de ploaie si doar izolat si trecator de lapovita. Acestea insa vor fi slabe cantitativ, incat media pe regiune nu va depasi 2...3 l/mp in 24 de ore.

DOBROGEA

Mediile termice vor marca intre 5 si 8 noiembrie o scadere, apropiindu-se de normele climatologice pentru aceasta perioada. Astfel, mediile maximelor diurne vor scadea de la 20 de grade pana la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 4 grade. Intre 9 si 14 noiembrie vremea se va incalzi usor, cu medii ale maximelor diurne ce vor creste treptat spre 15 grade si minime nocturne ce vor atinge circa 8 grade. In perioada15-19 noiembrie, tendinta vremii este de racire usoara si treptata. Ploi moderate cantitativ se vor semnala in intervalul 10 - 11 noiembrie, iar cele slabe vor fi posibile intre 6 si 8 noiembrie si din nou intre 12 si 18 noiembrie.

MUNTENIA

Intre 5 si 9 noiembrie mediile termice vor marca o scadere, de la valori foarte ridicate comparativ cu normele climatologice pentru aceasta perioada a anului pana in apropierea acestora. Astfel, mediile maximelor diurne vor scadea de la 21 de grade pana la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 2...3 grade. Perioada dintre 10 si 19 noiembrie va fi caracterizata prin valori de temperatura in jurul celor normale pentru a doua decada a lunii noiembrie. Vor cadea ploi in general slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 10 si 11 noiembrie si intre 13 si 15 noiembrie.

OLTENIA

Vremea se va raci accentuat intre 5 si 7 noiembrie, dar temperaturile vor continua sa se mentina usor peste normele climatologice. Intre 8 si 19 noiembrie, mediile termice vor avea mici variatii de la o zi la alta. Maximele se vor situa in jurul a 12 grade, iar minimele se vor situa intre 2 si 4 grade. Va ploua slab in intervalul 5-6 noiembrie, iar intre 9 si 17 noiembrie vor fi posibile ploi, local importante cantitativ.

LA MUNTE

Vremea se va raci accentuat intre 5 si 8 noiembrie, iar mediile temperaturilor maxime vor scadea de la 14 grade pana la aproximativ 2 grade. In intervalul 9...19 noiembrie acestea se vor situa intre 3 si 6 grade. Incepand cu 7 noiembrie, minimele termice vor fi preponderent negative, iar cele mai coborate valori se vor inregistra intre 7 si 13 noiembrie (-6...-4 grade). Ploi slabe si moderate cantitativ se vor semnala in intervalul 5 - 6 noiembrie. Intre 9 si 18 noiembrie vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Ninsorile se vor semnala cu precadere la altitudini de peste 1700 m.
 
6 noiembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.