Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Barack Obama a decretat STARE DE CATASTROFA MAJORA in New York si New Jersey

Barack Obama a decretat STARE DE CATASTROFA MAJORA in New York si New Jersey

Uraganul Sandy, considerat cel mai periculos din ultimii 100 de ani in SUA, a lovit marti dimineata (la 0.20, ora Romaniei), coasta statului New Jersey. La doua ore distanta, Sandy a ajuns si deasupra orasului Atlantic City. In jurul orei 6 (ora Romaniei), uraganul se indrepta spre statul Pennsylvania.

Aproximativ 6 milioane de americani au ramas fara curent electric, autoritatile avertizand ca penele de curent vor fi indelungate, din cauza inundatiilor si a copacilor si stalpilor dobrati de rafale. Oamenii din Atlantic City au fost avertizati sa nu foloseasca apa curenta fara a o fierbe in prealabil. Primarul din New York, Michael Bloomberg a lansat un apel catre americani, prin care ii ruga sa nu mai sune la serviciul de urgenta decat daca "este o problema de viata si de moarte". "Am primit 10.000 de telefoane in jumatate de ora la 911, fata de 1.000 cate sunt in mod obisnuit. Va rog, va rog, va rog sa nu mai sunati daca nu este o problema de viata si de moarte".

Presedintele Barack Obama a declarat stare de urgenta in zece state plus capitala Washington D.C, iar scolile si alte institutii publice din zona afectata au fost inchise luni si marti. Sute de mii de oameni au fost evacuati fortat si dusi din calea pericolului, presedintele american avertizandu-i sa ia uraganul in serios. Se asteapta ca Sandy sa fie cel mai puternic uragan din ultimii 100 de ani din SUA, estimandu-se ca ar putea provoca pagube directe de 1 miliard de dolari si un impact economic in SUA de peste 20 de miliarde de dolari, conform Bloomberg.
30 octombrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.