Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ne pregatim cele mai groase haine? Aflati cum va fi vremea in aceasta saptamana!

Ne pregatim cele mai groase haine? Aflati cum va fi vremea in aceasta saptamana!

Luna octombrie, extrem de calda fata de media de temperatura din alti ani, se dovedeste a fi schimbatoare tocmai la final. Aflati ce spun reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie despre cum va fi vremea pana pe 8 noiembrie.

BANAT

In intervalul 29 - 30 octombrie se va produce o racire accentuata: mediile maximelor diurne vor scadea de la 18 grade pana la aproximativ 7 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre 1...2 grade. In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie vremea se va incalzi treptat, pentru ca incepand cu data de 3 noiembrie valorile termice sa scada de la o zi la alta, vremea devenind normala termic in ultimele zile ale perioadei de prognoza, cu maxime, in medie, de circa 12 grade si minime de 4 grade. Precipitatii mai importante cantitativ se vor semnala in intervalul 4-8 noiembrie, dar probabilitatea lor de producere se mentine in cea mai mare parte a intervalului.

CRISANA

Intre 29 si 30 octombrie valorile termice, atat cele maxime diurne cat si minimele nocturne, vor scadea cu circa 12 grade, vremea devenind rece pentru sfarsit de octombrie. In intervalul 31 octombrie - 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, apoi va scadea usor si constant, devenind normal spre sfarsitul perioadei de prognoza, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 11 grade si minime de 3...4 grade. Vor cadea precipitatii pe arii extinse si local mai insemnat cantitativ pana pe 29 octombrie si, din nou, dupa 4 noiembrie. In restul intervalului de prognoza vor fi ploi pe arii mai restranse si mai slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Pe 30 octombrie mediile temperaturilor maxime vor ajunge la aproximativ 6 grade, iar pe 31 octombrie mediile minimelor nocturne vor cobori sub pragul limitei de inghet. Ulterior vremea va intra intr-un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului mediile valorilor termice vor deveni apropiate de mediile multianuale ale primei decade din luna noiembrie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii extinse, va fi mai mare pe 29 octombrie si, din nou, in jurul datei de 4 noiembrie, iar in rest ploile vor fi mai slabe cantitativ si pe arii restranse.

MARAMURES

Va urma o scadere accentuata, vremea devenind deosebit de rece pentru aceasta perioada. Dupa data de 30 - 31 octombrie va avea loc un proces de incalzire treptata, iar in ultimele zile ale intervalului de prognoza temperaturile medii vor deveni normale pentru prima decada a lunii noiembrie. Precipitatii, mai ales ninsori, insemnate cantitativ si pe arii extinse, va fi mare mai ales pe 29 octombrie, dupa care tendinta va fi de predominare a ploilor, in diminuare atat ca areal, cat si cantitativ.

MOLDOVA

Pe 29 octombrie se va produce o racire accentuata, maximele diurne vor cobori spre aproximativ 7 grade, iar pe 31 octombrie minimele nocturne se vor situa in jurul a 0 grade. Dupa 30 - 31 octombrie vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta pana pe 2 noiembrie, apoi va urma o usoara scadere, vremea devenind normala termic spre sfarsitul intervalului, cand mediile termice vor atinge circa 11 grade ziua si 4 grade noaptea. Probabilitatea pentru precipitatii mixte va fi mai mare pe 29 octombrie. In rest vor fi predominant ploi, pe arii mai restranse, in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Se va marca o scadere accentuata in intervalul 29 - 31 octombrie, in care media maximelor va cobori cu circa 10 grade. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie va avea loc o incalzire, dar apoi temperaturile vor scadea din nou, usor si treptat, devenind normale in ultimele zile ale prognozei.
Probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse si mai importante cantitativ va fi semnificativa in jurul datei de 29 octombrie, in restul intervalului de prognoza ploile fiind putine si slabe cantitativ.

MUNTENIA

Pe 29 si 30 octombrie va avea loc un proces de racire accentuata si se vor atinge, in medie, temperaturi minime de 3 grade si maxime de circa 12 grade, ce vor caracteriza o vreme rece pentru data respectiva. Intre 31 octombrie si 2 noiembrie regimul termic va marca o crestere treptata, iar in intervalul 2-8 noiembrie valorile termice vor scadea usor de la o zi la alta, devenind apropiate de cele climatologic normale pentru prima decada a lunii noiembrie. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor mai importante cantitativ si pe arii extinse va fi semnificativa pe 29 octombrie. Ulterior, vor fi ploi in general slabe cantitativ si pe arii mai restranse.

OLTENIA

Regimul termic va marca o scadere accentuata, iar pe 30 octombrie maximele diurne vor atinge aproximativ 11 grade si minimele vor fi de circa 1...2 grade. Ulterior, pana pe 2 noiembrie, va avea loc un nou proces de incalzire treptata, iar inter 2 si 8 noiembrie valorile termice se vor apropia treptat de cele normale pentru inceput de noiembrie, cu medii ale maximelor de circa 13 grade si si ale minimelor de 4 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor pe arii mai extinse va fi mai mare pe 29 octombrie, in rest ploile vor fi in general slabe cantitativ si pe arii restranse.

LA MUNTE

Pe data de 28 octombrie, vremea va intra intr-un proces de racire accentuata, astfel incat pe 30 octombrie temperaturile maxime vor atinge, in medie, 0 grade, iar minimele nocturne vor cobori spre -5 grade. Ulterior vremea se va incalzi treptat pana pe 2 noiembrie, cand temperaturile vor reveni la valorile de la inceputul perioadei de prognoza. Apoi regimul termic va scadea usor de la o zi la alta, devenind normal pentru prima decada din noiembrie spre sfarsitul perioadei de prognoza. Pe 29 si 30 noiembrie vor fi precipitatii, predominant ninsori, pe arii mai extinse, dupa care tendinta va fi de predominare a ploilor, care vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse.
29 octombrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.