Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste in toata tara

Vremea se raceste in toata tara

Vremea se raceste si sunt posibile averse de ploaie
 
Administratia Nationala de Meteorologie anunta ca, din aceste zile, vremea se raceste accentuat in intreaga tara. In Dobrogea, maximele vor fi de 16-18 grade, iar minimele se vor situa in jurul valorii de 8 grade.

In Banat, intre 22 si 24 octombrie este de asteptat o scadere a temperaturilor (in medie, valori maxime de 16-18 grade si minime de 6 grade). In aceste zile vor fi averse si se pot acumula, pe arii restranse, cantitati mai importante de apa. Dupa data de 22 octombrie vor fi posibile ploi slabe.

Si in Transilvania tendinta generala a valorilor termice va fi de scadere, desi acestea vor continua sa fie peste mediile climatologice pana spre 22 octombrie. Temperaturile maxime vor cobori de la o medie de 24 de grade in prima zi, pana la 14-16 grade spre finalul intervalului, iar minimele vor marca o scadere medie cu pana la 8-10 grade.

In Maramures, maximele vor fi, in medie, de 14-16 grade, iar minimele se vor situa in jurul a 4 grade. Sunt asteptate ploi in general slabe in 22 si 23 octombrie si spre sfarsitul intervalului.

In Moldova, vremea se va mentine calda pana in 21 octombrie, apoi se va raci simtitor, astfel incat, in 23 si 24 octombrie, maximele termice se vor situa, in medie, in jurul valorii de 12 grade. Desi temperaturile vor creste spre finalul intervalului, este posibil ca acestea sa ramana usor sub normele climatologice ale perioadei.

In Crisana vremea se va mentine in general calda pentru aceasta perioada pana spre 21 octombrie. Cele mai ridicate maxime termice vor depasi 22 de grade, iar minimele nu vor cobori, in medie, sub 6 grade.

Cum va fi la munte

Vremea va avea o tendinta generala de racire, mai pronuntata intre 22 si 24 octombrie, cand atat maximele cat si minimele vor scadea cu 8-10 grade. In a doua parte a intervalului sunt de asteptat temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului si care, in medie, nu vor mai depasi la valorile maxime 8 grade, in timp ce minimele vor fi in apropierea limitei inghetului.
20 octombrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.