Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea frumoasa revine! Aflati ce temperaturi vor fi saptamana viitoare!

Vremea frumoasa revine! Aflati ce temperaturi vor fi saptamana viitoare!

Toamna nu si-a intrat inca pe deplin in drepturi, desi in acest weekend vremea a fost mohorata in aproape toata tara. De maine, romanii vor avea o surpriza in ceea ce priveste temperatura!

O prognoza realizata de reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), arata ca in urmatoarea saptamana, vremea se va mentine calda in multe zone ale tarii. Abia la finalul perioadei trebuie sa ne facem griji.

BANAT

In intervalul 15 - 17 octombrie valorile termice vor fi in crestere, depasind usor normele si atingand aproximativ 23 de grade ziua si 13 grade noaptea. Dupa data de 17 octombrie va avea loc un nou proces de racire a vremii de la o zi la alta. Probabilitatea pentru ploi mai insemnate cantitativ va fi mai mare in intervalul 16-18 octombrie.

CRISANA

De luni, vremea se va incalzi, spre 22 de grade ziua si 12 grade noaptea (in jurul datei de 17 octombrie). Ulterior, un nou proces de racire treptata va readuce la sfarsitul intervalului de prognoza maximele diurne in jurul a 16 grade si minimele nocturne in jurul a 6...7 grade, in medie. Va ploua in intervalul 16-18 octombrie. In celelalte zile vor mai fi ploi intermitente, dar pe arii restranse si in general slabe cantitativ.

TRANSILVANIA

Dupa data de 14 octombrie, vremea se va incalzi, astfel incat pe 17 octombrie maximele vor atinge 21...22 de grade si minimele circa 10 grade, valori usor mai mari decat mediile multianuale nomale pentru a doua decada a lunii octombrie. Ulterior va avea loc un proces de racire usoara, dar constanta, care va readuce, la sfarsitul intervalului de prognoza, temperatura aerului la valori comparabile cu cele din primele zile. Ploile vor fi putine si, in general, slabe cantitativ, exceptand zilele de 18 si, posibil, 22 octombrie, cand probabilitatea pentru precipitatii mai abundente si pe arii mai extinse va creste.

MARAMURES

Temperaturile vor creste spre aproximativ 21 de grade (pe 17 octombrie), caracterizand din nou o vreme calda. Temperaturile vor atinge un maxim de 10...11 grade in diminetile zilelor de 17 si 18 octombrie. Mai apoi se va produce o racire treptata, regimul termic redevenind comparabil cu cel din primele zile. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa pe 16 octombrie.

MOLDOVA

In intervalul 15-17 octombrie va avea loc un proces de incalzire, iar valorile termice vor creste spre 18...19 grade la amiaza, in timp ce dimineata se vor inregistra aproximativ 11 grade. Dupa 17 octombrie, vremea se va raci din nou, de la o zi la alta, atingand la sfarsitul intervalului de prognoza medii termice comparabile cu cele de la inceput. Vor fi ploi doar pe arii restranse, in general slabe cantitativ.

DOBROGEA

Regimul termic va prezenta o tendinta generala de crestere, de la valori medii de 18 grade ale maximelor si 9 grade ale minimelor in prima zi, pana la 23 de grade la maximele diurne si circa 13 grade la minimele nocturne. Apoi, temperatura aerului va scadea constant de la o zi la alta, atingand pe 22 octombrie valori medii similare celor din prima zi a intervalului de prognoza. Probabilitatea de precipitatii se va mentine redusa.

MUNTENIA

In intervalul 14-17 octombrie, vremea se va incalzi si se vor atinge minime de 13 grade si maxime de circa 24 de grade, ce vor caracteriza o vreme calda pentru data respectiva, dar apoi va avea loc o racire treptata care va readuce temperaturile la valori comparabile cu cele de la inceputul perioadei de prognoza. Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine redusa.

OLTENIA

Pe17 octombrie maximele diurne vor atinge medii de aproximativ 23 de grade si minimele vor fi de circa 13 grade. Ulterior un nou proces de racire treptata va determina revenirea, la sfarsitul intervalului de prognoza, la valori termice comparabile cu cele de la inceputul acestuia, cu medii ale maximelor de 18 grade si ale minimelor de 7...8 grade. Doar pe arii restranse va ploua, in general slab cantitativ.
14 octombrie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.