Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 2 - 15 octombrie 2012

Prognoza meteo in perioada 2 - 15 octombrie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 2 - 15 octombrie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT
Vremea se va mentine calda in prima zi a intervalului de prognoza, dar pe 3 octombrie temperatura aerului va marca o scadere si valorile termice se vor apropia de cele normale ale perioadei, cu medii ale temperaturilor maxime de 22 - 24 grade Celsius si minime de aproximativ 11 grade Celsius. O noua racire se va produce pe data de 7 octombrie, cand mediile maximelor diurne vor scadea spre 17 grade Celsius, pentru ca ulterior, in intervalul 10-15 octombrie, sa revina la valori normale climatologic. Probabilitatea de precipitatii va fi mai mare pe 2 si 3 octombrie, apoi in intervalul 7-11 octombrie si, din nou, pe 15 octombrie.

CRISANA
Pe data de 3 octombrie valorile termice maxime vor marca o scadere cu circa 7grade Celsius fata de ziua precedenta, apoi vor creste usor, iar pe 6 octombrie se vor situa in jurul valorii normale de 23 grade Celsius. O noua racire se va produce pe 7 octombrie, iar mediile maximelor diurne in intervalul 7-10 octombrie nu vor mai depasi 17grade Celsius. Intre 11 si 15 octombrie regimul termic se va apropia din nou de cel climatologic normal, cu medii ale temperaturilor maxime de 20 grade Celsius si ale celor minime de aproximativ 9 grade Celsius. Va ploua pe 2 si 3 octombrie si din nou, local si temporar, dupa data de 6 octombrie, cu o probabilitate mai mare pe 7, 11 si 15 octombrie.

TRANSILVANIA
Regimul termic diurn va marca o scadere de circa 6 grade Celsius in primele zile ale intervalului de prognoza, astfel incat pe data de 4 octombrie media maximelor va fi de 21 grade Celsius. O noua racire se va produce in intervalul 6-9 octombrie, cand temperaturile medii diurne vor scadea spre aproximativ 15 grade Celsius. Va urma o usoara incalzire, ce va determina maxime de circa 18 grade Celsius intre 11 si 15 octombrie, cind minimele nocturne vor fi, in medie, de 6 grade Celsius. Va ploua local pe 3 octombrie si, din nou, dupa 7 octombrie. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse va fi mai mare in zilele de 7, 8 si 11 octombrie.

MARAMURES
Regimul termic diurn va marca o scadere cu circa 6 grade Celsius pe 3 octombrie si, din nou, in intervalul 7-9 octombrie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge aproximativ 15 grade Celsius , fata de 27 grade Celsius in prima zi a intervalului de prognoza. Apoi vremea se va incalzi usor, iar intre 11 si 15 octombrie se vor atinge constant valori medii diurne de 18 - 19 grade Celsius, apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, iar minimele nocturne vor fi de circa 7 - 8 grade Celsius. Va ploua pe arii extinse pe data de 3 octombrie, iar in intervalul 6-15 octombrie ploile se vor semnala local si temporar.

MOLDOVA
In primele zile ale intervalului de prognoza temperatura aerului va marca o scadere treptata, de la valori medii diurne de 28 grade Celsius in prima zi spre 22 - 240 grade Celsius intre 4 si 6 octombrie. In perioada 7-9 octombrie o noua racire va aduce maximele termice spre valori medii de 16 grade Celsius, apoi vremea se va incalzi usor, astfel incat in intervalul 10-15 octombrie temperaturile vor atinge, in medie, aproximativ 18..19 grade Celsius ziua si 8 grade Celsius noaptea (un regim termic care se va apropia de cel normal pentru aceasta perioada a anului). Va ploua slab si pe arii restranse pe data de 3 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi mai extinse va fi mai semnificativa intre 7 si 11 octombrie.

DOBROGEA
Temperaturile maxime se vor mentine relativ constante in jurul valorii de 25 grade Celsius in primele zile ale perioadei de prognoza, dar intre 7 si 9 octombrie vor scadea spre 18 grade Celsius. Ulterior, o usoara incalzire va detemina in intervalul 10-15 octombrie temperaturi diurne apropiate de cele normale ale perioadei, in medie, de 20 grade Celsius si minime nocturne de 11...12 grade Celsius. Vor fi ploi putine si slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie in 8, 9 si 11 octombrie.

MUNTENIA
La inceputul intervalului, temperatura aerului va marca o scadere, de la medii ale maximelor termice de 29 - 30 grade Celsius in prima zi, spre 25 - 26 grade Celsius in intervalul 3-7 octombrie. Pe 8-9 octombrie vremea se va raci din nou si mediile temperaturilor diurne nu vor mai depasi 19 - 20 grade Celsius, pentru ca apoi, un proces de usoara incalzire sa aduca regimul termic la valori apropiate de cele normale pentru aceasta perioada a anului, de circa 21 grade Celsius ziua si 9 grade Celsius noaptea. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare intre 7 si 11 octombrie, dar nu se asteapta precipitatii importante cantitativ.

OLTENIA
Dupa prima zi mai calda a intervalului de prognoza, va urma o racire, iar temperaturile maxime vor scadea, in medie, cu 5 - 6 grade Celsius. Intre 7 si 9 octombrie vremea se va raci din nou si se vor atinge medii termice de 19 grade Celsius ziua si 8 grade Celsius noaptea. O usoara tendinta de incalzire va aduce regimul termic spre valori apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta perioada in intervalul 11-15 octombrie, cand mediile maximelor diurne vor fi de aproximativ 21grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa, in medie, in jurul valorii de 9 grade Celsius. Va ploua putin si slab pe 2 si 3 octombrie, dar probabilitatea pentru ploi pe arii extinse va creste in intervalul 7-11 octombrie si, din nou, pe 14-15 octombrie.

LA MUNTE
Temperatura aerului va marca o scadere, astfel incat in intervalul 3-6 octombrie maximele termice vor fi, in medie, de 14 grade Celsius, iar minimele se vor situa in jurul a 6 grade Celsius. Pe 7 si 8 octombrie vremea se va raci din nou si maximele vor scadea spre 7 - 8 grade Celsius, in timp ce minimele se vor apropia de 1 - 2 grade Celsius, pentru ca ulterior o usoara incalzire sa aduca regimul termic in limite normale pentru aceasta perioada din an, cu maxime de aproximativ 10 - 11grade Celsius si medii ale temperaturilor minime de 4grade Celsius, intre 11 si 15 octombrie. Probabilitatea pentru precipitatii pe arii mai extinse va fi mai mare pe 3 octombrie si, din nou, in intervalul 7-15 octombrie.
2 octombrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.