Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme frumosa pana miercuri. La mijlocul saptamanii viitoare se intorc ploile

Vreme frumosa pana miercuri. La mijlocul saptamanii viitoare se intorc ploile

Astazi a fost o vreme neobisnuit de calda pentru data din calendar. Norii s-au adunat in extremitatea nordica si de nord-vest si e posibil sa lase cativa stropi.
 
Celelalte zone au ramas cu atmosfera insorita si doar vantul prinde putere in estul tarii. Maximele termice, cu mult peste valorile normale la aceasta data, se vor situa intre 26 de grade in nordul Moldovei si 34 de grade in tinuturile sudice.

DUMINICA NOAPTE

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in extremitatea nordica si de nord-vest a tarii, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona inalta de munte si, izolat, in regiunile estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade, usor mai scazute in depresiuni, spre 7 - 8 grade. Vor fi conditii de ceata in zonele joase.

LUNI

Vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data, desi in regiunile extracarpatice valorile termice vor marca o scadere fata de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin, exceptand vestul si nord-vestul tarii, unde vor fi unele innorari si pe arii restranse averse si, posibil, descarcari electrice, mai ales dupa-amiaza si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte, in Banat si, trecator, in Campia Romana si nordul Moldovei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 de grade in nordul Moldovei si 33 de grade in Banat si Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa intre 14 si 20 de grade, mai scazute in depresiuni, spre 7 - 8 grade. Spre sfarsitul intervalului vor fi conditii de ceata, indeosebi in sud-est.

MARTI

Valorile termice vor scadea usor in regiunile intracarpatice, dar vemea va fi in continuare deosebit de calda pentru inceputul lunii octombrie. Cerul va prezenta innorari in vestul si nord-vestul tarii, unde pe arii relativ extinse vor fi averse si, posibil, descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil, cu unele innorari mai ales in partea a doua a intervalului si izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul si estul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 - 24 de grade pe litoral si 31 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre 10 si 18 grade. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata, izolat, in regiunile extracarpatice.

MIERCURI

Temperaturile maxime vor marca o scadere fata de ziua precedenta si se vor situa intre 20 - 21 de grade in Dealurile de Vest si in regiunile nordice si 28 de grade in sud-est. Cerul va prezenta innorari temporare in toate regiunile si vor fi ploi, ce vor avea si caracter de aversa, posibil insotite de descarcari electrice, pe arii extinse, mai ales in cursul zilei, in jumatatea de vest a tarii, iar spre seara si noaptea, local si in rest. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile minime se vor situa intre 10 si 17 grade.

JOI

Vremea va fi usor mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data, indeosebi in regiunile sudice si sud-estice. Cerul va prezenta innorari mai accentuate in nordul, centrul si nord-estul tarii unde va mai ploua. In restul teritoriului cerul va fi doar temporar noros si ploile se vor semnala pe arii restranse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 - 20 de grade in depresiuni si in nordul Moldovei si 27 de grade in sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa intre 6 si 16 grade.

LA MUNTE

LUNI

Vremea va fi frumoasa si calda, desi valorile termice vor marca o scadere usoara fata de intervalul anterior. Cerul va fi mai mult senin ziua si variabil in cursul noptii, iar vantul va prezenta unele intensificari.

MARTI

Vremea se va mentine calda pentru inceputul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, cu innorari in zona Carpatilor Occidentali unde local vor fi averse si posibil descarcari electrice. Vantul va prezenta unele intensificari.

MIERCURI

Cerul va prezenta innorari temporare si pe arii relativ extinse se vor semnala averse, posibil insotite si de descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va marca o scadere fata de intervalul anterior.

JOI

Cerul va prezenta innorari accentuate in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, unde pe arii extinse va mai ploua. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va continua sa mai scada usor fata de intervalul anterior.

LA MARE

LUNI

Vremea va fi calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Noaptea si dimineata vor fi conditii de ceata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 17 si 19 grade. Temperatura apei marii va fi de 20-21 de grade.

MARTI

Vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat cu intensificari trecatoare ziua. Noaptea si dimineata sunt conditii de ceata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 25 de grade, iar cele minime intre 18-19 grade. Temperatura apei marii va fi de 20-21 de grade.

MIERCURI

Vremea se mentine calda. Cerul va fi variabil, mai noros ziua cand vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade, iar cele minime intre 16-17 grade. Temperatura apei marii va fi de 19 si 21 de grade.

JOI

Vremea va fi calda pentru acesta data. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade, iar cele minime intre 15 si 16 grade. Temperatura apei marii va fi de 19-20 de grade.
30 septembrie 2012, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.