Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Weekend de toamna. 30 de grade saptamana viitoare.

Weekend de toamna. 30 de grade saptamana viitoare.

Sambata, la munte, vremea va fi racoroasa, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros si va mai ploua slab si izolat la inceputul intervalului in Carpatii de Curbura, iar noaptea in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului va creste usor fata de ziua precedenta. In Bucuresti, desi temperatura diurna a aerului va creste, vremea ramane racoroasa dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 21...22 de grade, iar cea minima de 8...10 grade. 

Duminica, in regiunile nordice si la munte, cerul va fi temporar noros si pe arii restranse va ploua slab. In restul tarii, vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor. Vantul va avea unele intensificari in zona montana, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 20 de grade la Baia Mare si Miercurea Ciuc si 30 de grade la Drobeta Turnu Severin. In Bucuresti, duminica, vremea va fi frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla moderat. Temperatura maxima va fi de 26-27 de grade.

In ceea ce priveste prognoza pe termen mai scurt, Florinela Georgescu a apreciat ca, incepand de saptamana viitoare, temperaturile vor ajunge, din nou, la 30 de grade Celsius. 

"Toamna va fi veni in octombrie, categoric. Este prematur sa spunem de acum daca vom avea sau nu o iarna grea sau blanda. Pe de alta parte, primele semnale pe care le avem in acest moment, arata temperaturi ceva mai scazute decat normalul in luna noiembrie, ceea ce s-ar putea traduce prin aparitia primelor manifestari de iarna in aceasta luna. De multe ori, insa, cand in luna noiembrie au aparut manifestari de iarna, acestea au fost urmate de o perioada cu iarna mai blanda. In niciun caz, nu putem spune ca, daca vedem primii fulgi in noiembrie, in zonele mai joase, nu neaparat la munte, inseamna neaparat ca urmeaza o iarna foarte grea", a explicat Georgescu, potrivit Agerpres. 

"Trebuie sa se inteleaga faptul ca fenomenele de iarna cele mai severe, respectiv viscolele, nu se intampla la temperaturi foarte scazute, viscolele apar la temperaturi de zero pana la minus 2 grade. Nu pot spune ca, daca estimez un regim de iarna al temperaturilor bland, vom avea o iarna blanda. Trebuie sa ne asteptam ca macar un viscol sa apara in fiecare iarna", a spus oficialul ANM. 
21 septembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.