Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zapada pe Transalpina si Transfagarasan. Traficul este INCHIS.

Zapada pe Transalpina si Transfagarasan. Traficul este INCHIS.

Grosimea stratului de zapada din Masivul Fagaras depasea in aceasta dimineata, pe alocuri, 30 de centimetri, in urma ninsorilor cazute in cursul noptii la altitudini mai mari de 2.000 de metri, insa circulatia pe Transfagarasan nu este afectata.

Un strat de zapada de aproximativ 12 centimetri s-a asternut in Masivul Bucegi, la peste 1.800 de metri altitudine. Zapada s-a asternut si pe Transalpina, facand practic imposibil traficul rutier , dupa cum a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

La Balea Lac, decorul este unul hibernal. Apa lacului inca nu a inghetat, dar drumarii ii avertizeaza pe turisti ca Transfagarasanul nu mai poate fi abordat pe bucata dintre Balea Cascada si Balea Lac.

"Transalpina este efectiv inchisa pe sectorul Ranca-Obarsia Lotrului din cauza zapezii depusa ieri si in cursul noptii, fiind si portiuni cu gheata. Este complet nerecomandat conducatorilor auto sa se aventureze in zona. Chiar de acolo am venit astazi si pot spune ca am urcat greu si de la Novaci pana la Ranca. Se lucreaza insa pe Transalpina la parapetii de sprijin", a declarat Eugen Manescu, directorul sectiei Drumuri Nationale Valcea.

De regula, Transalpina se inchide circulatiei auto de la 15 octombrie pana la 15 mai.

Transfagarasanul este inchis oficial opt luni pe an, intre 1 noiembrie si 1 iulie, pe sectorul de drum cuprins intre kilometrul 104 (Piscu Negru - judetul Arges) si kilometrul 131 (Balea Cascada - judetul Sibiu).
21 septembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.