Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2012

Prognoza meteo in perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 18 septembrie - 1 octombrie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime  si minime, mediate pentru fiecare regiune a  tarii  si adaptate local cu modele statistice  si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
BANAT
Dupa primele doua zile mai calde ale perioadei de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere accentuata. Astfel, temperaturile maxime vor scadea, in medie, de la valori de 27 - 28 grade Celsius pana la 14 grade Celsius, iar media temperaturilor minime va scadea de la aproximativ 13 - 15 grade Celsius pana la 7 - 8 grade Celsius. Dupa data de 21 septembrie, maximele termice vor creste treptat, atingand aproximativ 28 - 29 grade Celsius in intervalul 24 - 28 septembrie, apoi vor scadea usor. Va ploua incepand din seara zilei de 19 septembrie, pana spre sfarșitul zilei urmatoare, iar cantitațile de apa vor putea depași, pe arii restranse, 10 l/mp. Ploi de scurta durata sunt posibile si in jurul datei de 27 septembrie.
 
CRISANA
Vremea se va mentine mai calda decat in mod obisnuit pentru aceasta data in primele zile ale intervalului, dar se va raci accentuat pe 20 septembrie, cand media maximelor termice va scadea spre 12 - 14 grade Celsius. Ulterior va avea loc o incalzire usoara si treptata, astfel incat in intervalul 25 - 29 septembrie temperaturile maxim 27 grade Celsius, iar cele minime vor fi de aproximativ 14 grade Celsius. Va ploua din seara de 19 septembrie pana in dupa-amiaza urmatoare, fiind de asteptat o medie a cantitatilor de apa in jurul a 10l /mp. Trecator este posibil sa ploua si in 27 septembrie.

TRANSILVANIA
Vremea se va raci simtitor in 20 - 21 septembrie, scaderea cea mai accentuata a temperaturilor fiind la valorile maxime, care vor ajunge la o medie de sub 16 Grade Celsius. Apoi se va incalzi, temperaturile cele mai ridicate urmand sa se inregistreze intre 25 si 29 septembrie (maxime in jurul a 26 grade Celsius si minime de peste 10 grade Celsius, normale pentru aceasta perioada a anului). Va ploua in 20 si 21 septembrie, iar cantitatile de apa vor putea depasi, pe arii restranse, 15 - 20 l/mp. In rest vor fi ploi putine si slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie in jurul lui 27 septembrie.

MARAMURES
Regimul termic diurn va marca o scadere accentuata pe 20 septembrie, cand media temperaturilor maxime va scadea de la 26oC la aproximativ 14oC. Ulterior vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta, intre 26 și 28 septembrie se vor atinge din nou valori medii de 25-26 grade Celsius, dupa care va urma o racire usoara si treptata. Va ploua incepand din seara de 19 septembrie, pana spre sfarsitul zilei urmatoare, iar cantitatile de apa vor putea depasi 10l / mp. In restul intervalului, vor fi ploi slabe, pe arii restranse.

MOLDOVA 
Vremea va fi calda in primele doua zile, apoi valorile termice vor fi in scadere accentuata, astfel incat pe 21 septembrie maximele vor cobori, in medie, spre 16 grade C, iar minimele se vor apropia de 7 grade C. In urmatoarele zile un nou proces de incalzire va determina cresterea temperaturilor, pana la medii de aproximativ 26 grade C ale maximelor diurne si circa 13 grade C ale minimelor nocturne. Dupa data de 29 septembrie, regimul termic va marca o scadere usoara de la o zi la alta. Va ploua din dupa-amiaza zilei de 20 septembrie pana in seara urmatoare, cantitatile de apa urmand sa se situeze, in general, sub 10l / mp. In restul intervalului, vor fi ploi slabe, pe arii restranse.

DOBROGEA
Valorile termice maxime se vor menține constant in jurul a 25 oC in primele zile ale perioadei de prognoza, dar in data de 21 septembrie vor marca o scadere spre 18 grade C. Ulterior vremea se va incalzi din nou spre temperaturi maxime situate, in medie, in jurul valorii de 25 grade celsius si minime de circa 15 grade celsius. Va ploua in 20 si 21 septembrie, in general slab cantitativ, iar in rest probabilitatea de aparitie a ploilor va fi redusa.

MUNTENIA 
Vremea va fi calda in primele zile, cu maxime de 25 - 27 grade C, dar se va raci pe 21 septembrie. Apoi, pana spre 28 septembrie, temperatura aerului va urca treptat spre valori de 28 grade C (caracterizand o vreme calda pentru aceasta perioada), ulterior scazand usor de la o zi la alta pana la sfarsitul intervalului de prognoza. Va ploua in data de 20 septembrie, pana spre jumatatea zilei urmatoare, dar ploile vor fi in general slabe cantitativ. In restul intervalului, probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

OLTENIA
Dupa primele doua zile mai calde ale intervalului de prognoza, va urma o racire, iar temperaturile maxime vor scadea, in medie, cu aproximativ 6 grade C. Dupa 22 septembrie vremea se va incalzi din nou, devenind calda pentru aceasta perioada si se vor atinge medii termice de 28 grade C ziua si 14 grade C noaptea. O usoara tendinta de racire este de asteptat abia spre sfarsitul perioadei de prognoza. Va ploua in data de 20 septembrie, in general slab cantitativ, iar in restul intervalului probabilitatea de aparitie a ploilor va fi foarte redusa.

LA MUNTE
Zilele cele mai racoroase vor fi intre 20 si 23 septembrie, cand valorile termice minime se vor situa, in medie, intre 0 si 3 grade C. In restul perioadei, vremea va fi in limitele termice normale perioadei din calendar, cu maxime in jurul valorii de 16 grade C si minime de aproximativ 9 grade C. Va ploua in 20 si 21 septembrie, pe arii restranse fiind posibile cantitati de peste 15 l/mp. In restul intervalului vor fi ploi slabe, de scruta durata, cu probabilitate mai mare de aparitie in jurul datei de 27 septembrie.
18 septembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.