Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 4 -17 septembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 4 -17 septembrie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 4 -17 septembrie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime  si minime, mediate pentru fiecare regiune a  tarii  si adaptate local cu modele statistice  si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT
Vremea se va mentine in general calda pentru acesta perioada a anului, exceptand intervalul 6...10 septembrie, cand temperaturile minime vor cobori sub 14 grade, iar cele maxime nu vor mai depasi, in medie, valoarea de 28 de grade. Incepand cu 12 septembrie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, maximele vor fi intre 28 si 30 de grade. Va ploua in general slab si in putine zile, cu o probabilitate mai mare in zilua de 6 septembrie si spre sfarsitul perioadei. 

CRISANA 
Vremea se va raci intre 5 si 9 septembrie , media temperaturilor maxime urmand sa coboare de la 30 de grade spre 24...26 de grade. Ulterior, regimul termic va deveni apropiat de normalul perioadei. Valorile termice minime vor fi in scadere pana spre 9..10 septembrie, media acestora urmand sa fie de 10...12 grade, apoi vor creste spre 14 grade. Va ploua slab in 6 septembrie, iar dupa data de 14 septembrie exista probabilitatea aparitiei unor ploi care sa fie, izolat, mai importante cantitativ. 

TRANSILVANIA
Valorile termice se vor situa usor peste mediile climatologice ale perioadei in primele doua zile, precum si in a doua parte a intervalului. Intre 7 si 11 septembrie, un proces de racire va determina coborarea maximelor spre 22...24 de grade si a minimelor sub 10 grade. In 6 septembrie vor fi ploi pe arii relativ extinse, dar nu foarte importante cantitativ, iar in restul perioadei probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi destul de redusa. 

MARAMURES
In intervalul 5...9 septembrie, vremea va fi racoroasa, cu temperaturi maxime sub 25 de grade, apoi se va incalzi din nou, astfel incat vor mai fi posibile valori de peste 28 de grade. Cele mai coborate temperaturi minime vor fi in jurul a 10 grade, in zilele de 9 si 10 septembrie. Probabilitatea de ploaie va fi mai semnificativa in 6 septembrie si spre sfarsitul intervalului. 

MOLDOVA
Vremea va fi calda in primele doua zile, apoi valorile termice vor fi in scadere, astfel incat maximele se vor situa, in medie, intre 22 si 24 de grade, iar minimele se vor apropia de 10 grade. Incepand cu 12 septembrie, regimul termic va deveni normal pentru acesta perioada. Va ploua local in 6 si 7 septembrie, iar spre sfarsitul intervalului exista probabilitatea aparitiei unor ploi slabe. 

DOBROGEA
Valorile termice se vor mentine, in general, usor peste mediile climatologice, exceptand intervalul 7...11 septembrie, cand, atat maximele cat si minimele, vor fi in scadere. Vor fi ploi putine si slabe, cu probabilitate mai mare de aparitie in 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului. 

MUNTENIA
Vremea va fi calda in primele zile, cu maxime de peste 30 de grade, se va raci usor intre 7 si 9 septembrie, apoi temperatura aerului va urca la valori apropiate de mediile climatologice ale perioadei (maxime in jurul a 28 de grade). Probabilitatea de aparitie a ploilor este foarte redusa. Este posibil sa ploua slab, mai ales in 
nordul regiunii, in 6 si 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului. 

OLTENIA
Desi valorile termice vor avea o tendinta generala de scadere usoara, vor continua sa se situeze in preajma mediilor climatologice ale perioadei. Maximele cele mai ridicate (de peste 30 de grade), vor fi in primele zile, iar minimele cele mai coborate se vor inregistra intre 8 si 11 septembrie. Probabilitatea de aparitie a ploii in zona de campie este aproape nula si doar in nordul regiunii pot fi ploi slabe, in zilele de 6 si 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului. 

LA MUNTE
Zilele cele mai racoroase vor fi intre 7 si 11 septembrie, cand valorile termice minime vor cobori, in medie, sub 6 grade. In restul perioadei, vremea va fi in limitele termice normale ale perioadei din calendar. Vor fi ploi de scurta durata, in general slabe cantitativ, in 6 si 7 septembrie si spre sfarsitul intervalului.     
4 septembrie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.