Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Fenomenul care se petrece o data la 2737 de ani va avea loc pe 3 decembrie 2012

Fenomenul care se petrece o data la 2737 de ani va avea loc pe 3 decembrie 2012

Una din cele sapte minuni ale lumii ascunde un secret pe care faraonii l-au proiectat sa se petreaca la 2737 de ani de la terminarea constructiei sale.

Astfel ca pe 3 decembrie anul acesta piramida din Giza va demonstra relatia stransa pe care o are cu Universul. Asa se face ca la fix trei luni de acum incolo planetele Mercur, Venus si Saturn se vor alinia cu varfurile celor trei piramide care se afla pe platoul Gizeh.

Fenomenul se petrece o data la 2737 de ani si multi oameni se tem sa ar avea o legatura cu sfarsitul planetei, cu toate astea, oamenii de stiinta ne linistesc spunand ca ei nu au descoperit nimic in legatura cu acest lucru.

Cum a fost construita piramida

Potrivit lui Herodot, constructia ei ar fi durat peste douazeci de ani si la ea ar fi lucrat 100.000 de oameni. Intai a fost pregatit locul de amplasare si au fost transportate blocurile de piatra. Atunci era folosit un proiect pentru exteriorul piramidei, o slefuire ce a disparut de-a lungul timpului.

Desi inca nu se stie exact cum au fost asezate blocurile de piatra, au existat mai mult teorii: una din aceste teorii se refera la construirea unei rampe drepte sau in spirala, ce era inaltata pe masura ce se ridica piramida. Aceasta rampa, imbracata cu noroi si apa, usura transportarea blocurilor impinse (sau trase) la locul lor. O alta teorie sugereaza ca blocurile de piatra erau puse la locul lor folosind parghii lungi.

Fiecare bloc de piatra din cele doua milioane in total cantareste mai mult de 2 tone. S-a sugerat faptul ca in cele trei piramide sunt suficiente blocuri de piatra pentru a construi un zid gros de 30 cm si inalt de 3 m care sa inconjoare Franta.

Suprafata ocupata de Marea Piramida poate inghiti Catedrala Sf. Petru din Roma, catedralele din Florenta si Milano si Catedralele Westminster si Sf. Paul din Londra, toate laolalta.
4 septembrie 2012, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.