Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cea mai calduroasa vara din ultimii 51 de ani. Meteorologii anunta vremuri tot mai "FIERBINTI"

Cea mai calduroasa vara din ultimii 51 de ani. Meteorologii anunta vremuri tot mai "FIERBINTI"

Vestea buna este ca vremea se indreapta. Atentionare COD GALBEN de furtuni a expirat deja. De astazi vremea va redeveni frumoasa si foarte calda. Mai avem o saptamana din cea mai calduroasa vara din ultimii 51 de ani. Temperaturile au sarit cu mult peste mediile climatologice, iar meteorologii avertizeaza ca ar trebui sa ne obisnuim cu vremuri tot mai fierbinti.

Cea mai calduroasa vara din ultimii 51 de ani

Luna iulie 2012 a fost cea mai calduroasa din ultimii 51 de ani. In Romania s-a inregistrat o temperatura medie lunara de 23,7 grade, comparativ cu valoarea medie multianuala de 19.2 grade. Primele doua luni ale verii au confirmat tendinta de incalzire in contextul fenomenului schimbarilor climatice. Si in august am avut zile de foc in Romania. Termometrele au indicat 43,5 grade Celsius la Giurgiu, valoare apropiata de recordul absolut al lunii, 44,5 grade Celsius.

Climatologii au constatat ca in deceniul 2001-2010, in Romania, temperatura medie anuala a crescut cu 0,4 - 0,5 grade fata de fiecare deceniu anterior, din 1961 si pana in prezent.
28 august 2012, Sursa: Realitatea
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.