Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pana miercuri

Prognoza meteo pana miercuri

Luni, in tara, vemea va fi in general instabila si se va raci accentuat in toata tara.
 
Cerul va prezenta innorari si temporar vor fi averse si descarcari electrice, in Maramures, Transilvania, Moldova si in zonele de munte, iar dupa-amiaza si seara si in Muntenia si Dobrogea.
 
In restul teritoriului, aversele se vor semnala pe arii restranse. Noaptea, cerul va deveni treptat variabil, iar astfel de fenomene vor mai fi local in est si sud-est.
 
Vantul va prezenta intensificari sustinute, care vor avea trecator si aspect de vijelie, cu viteze ce vor atinge la rafala 50 - 70 km/h, iar izolat, mai ales in regiunile extracarpatice si la munte, vor depasi 80 km/h. Izolat va cadea grindina si, mai ales in zona montana, cantitatile de apa vor depasi 25...30 l/mp, ploile putand avea si caracter torential.
 
Temperaturile maxime vor fi de la 18...20 grade in nord si in depresiuni, pana in jurul valorii de 34 de grade in sud-est, iar cele minime in general intre 9 si 16 grade.

La Bucuresti vremea va deveni instabila, iar temperatura aerului va marca o scadere accentuata. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate dupa-amiaza si seara, cand vor fi intensificari ale vantului ce pot lua aspect de vijelie, descarcari electrice si averse. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 32 de grade, iar cea minima va fi de 15...16 grade.

Marti, vremea se imbunatateste. Doar la munte si in regiunile estice si sud-estice, cerul va mai prezenta unele innorari temporare si pe arii restranse va mai ploua slab. Vantul insa va prezenta in continuare intensificari sustinute, cu viteze ce vor atinge la rafala 60...70 km/h, iar temperaturile maxime se vor situa intre 19...20 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni si 29...30 de grade in Lunca Dunarii.
 
Marti, in Bucuresti, vremea va fi frumoasa cu cer variabil. Vantul va sufla cel mult moderat, iar maxima nu va depasi 28 de grade.

Miercuri, vremea va fi frumoasa, dar racoroasa in cea mai mare parte a tarii, in special dimineata. Vor mai fi cativa nori la munte si in nord-estul tarii. Temperaturile maxime, in masa de aer racoros si cu soare toata ziua, se vor incadra intre 21...22 de grade in nordul Moldovei si in depresiuniile intramontane si 30...31 de grade in Lunca Dunarii.
 
In Bucuresti, miercuri, vreme racoroasa dimineata, doar 12..13 grade in termometre la primele ore ale zilei. Cerul va fi senin, iar vantul nu va trece de moderat. La amiaza, maxima va ajunge la cel mult 27...28 de grade.
27 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.