Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 22 august - 3 septembrie 2012

Prognoza meteo in perioada 22 august - 3 septembrie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 22 august - 3 septembrie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT
Vremea se va mentine caniculara pana in 26 august, valorile termice maxime urmand sa depaseasca frecvent 37...38 de grade, iar cele minime sa fie, in medie, de peste 20 de grade. Intre 26 si 28 august temperaturile vor scadea simtitor, apoi se vor mentine in limite apropiate de mediie climatologice, pana la sfasitul intervalului. Ploile isi vor face aparitia dupa data de 26 august, dar vor fi, in general, slabe cantitativ si de scurta durata.

CRISANA
Canicula se va mentine pana in 25...26 august, iar cele mai ridicate maxime termice vor depasi 37...38 de grade. In aceasta perioada, noptile vor fi tropicale, cu minime de peste 20 de grade. Apoi vremea se va racori simtitor, astfel incat din 28 august si pana la sfarsitul intervalului, maximele termice nu vor mai depasi, in medie, 28 de grade. In primele zile este foarte putin probabil sa ploua, apoi vor fi averse, in general slabe cantitativ, cu probabilitate mai mare de aparitie in ziua de 27 august si intre 31 august si 2 septembrie.

TRANSILVANIA
Vremea se va mentine calduroasa, local caniculara, pana in data de 26 august, cu maxime termice intre 34 si 37 de grade si minime foarte ridicate. Intre 28 august si 3 septembrie, valorile termice vor reveni la normalul perioadei calendaristice, ceea ce inseamna ca maximele se vor situa, in medie, in jurul a 26...28 de grade. Intre 26 si 29 august instabilitatea atmosferica va fi accentuata si sunt posibile ploi mai importante cantitativ, apoi va ploua pe arii restranse si in general slab.

MARAMURES
Temperatura aerului va atinge un maxim, atat la valorile diurne cat si la cele nocurne, in 25 si 26 august, cand se vor inregistra frecvent valori de peste 36 de grade ziua si 20 de grade noaptea. Apoi vremea se va raci simtitor, incat, dincolo de ziua de 29 august, temperaturile vor fi usor sub mediile climatologice ale perioadei. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata intre 26 si 28 august, apoi in intervalul 30 august- 3 septembrie, dar ploile nu vor fi, in general, importante cantitativ.

MOLDOVA
Vremea va fi calduroasa indeosebi in zilele de 25 si 26 august, cand, mai ales in partea de sud si centru a regiunii va fi canicula, cu maxime termice de 35..36 de grade si minime foarte ridicate. Racirea din 27...28 august va fi importanta, apoi maximele se vor situa, in medie, intre 25 si 28 de grade, iar minimele intre 12 si 14 grade, valori usor sub mediile climatologice ale perioadei. Racirea din 27...28 august va fi acompaniata de o instabilizare puternica a vremii, vor fi averse posibil importante cantitativ, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor va fi destul de redusa.

DOBROGEA
Pana in data de 26 august, vremea va fi calduroasa in zona litorala si caniculara in cea continentala, maximele termice situandu-se, in medie, in jurul a 34 de grade, dar nefiind excluse si valori de 38...39 de grade in estul regiunii. Apoi vremea se va racori, iar la sfarsitul intervalului temperaturile vor fi mai scazute decat cele normale in aceasta perioada. Vor fi averse in perioada 27-29 august, posibil, pe arii restranse, importante cantitativ, apoi probabilitatea de aparitie a ploilor se va micsora.

MUNTENIA
Valul de caldura va persista pana spre 27 august, canicula urmand sa fie puternica cu precadere in Lunca Dunarii, unde sunt de asteptat maxime termice de peste 40 de grade. Foarte cald va fi si in cursul noptilor, cand minimele vor fi frecvent de peste 20 de grade. Apoi vremea se va racori simtitor, mediile pe regiune ale temperaturilor maxime urmand sa nu mai depaseasca 30 de grade. In perioada caniculara probabilitatea de aparitie a ploilor este aproape nula, apoi vremea va deveni usor instabila si vor fi ploi de scurta durata, pe arii restranse si, in general, slabe cantitativ.

OLTENIA
Canicula se va accentua pana in 25...26 august, fiind de asteptat maxime termice in jurul a 40 de grade si minime caracteristice unor nopti tropicale. In 27 si 28 august patrunderea de aer rece va determina revenirea la un regim termic normal, situatie care se va mentine pana la sfarsitul intervalului. Va ploua putin, slab si pe arii restranse, incepand cu data de 27 august.

LA MUNTE
Vremea va continua sa se incalzeasca treptat, chiar si in zonele cele mai inalte, pana in jurul datei de 26 august, apoi se va raci simtitor si destul de rapid. Instabilitatea atmosferica va fi redusa in primele zile si se va accentua incepand cu 26...27 august, cand isi vor face aparitia aversele, mai frecvente si posibil mai importante cantitativ in zona Muntilor Apuseni si in Carpatii Orientali.
22 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.