Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploile trec, seceta ramane, iar agricultorii sunt despagubiti

Ploile trec, seceta ramane, iar agricultorii sunt despagubiti

Anul agricol 2012 este compromis. In pofida ploilor de zilele trecute, culturile sunt la pamant, exceptie facand loturile udate artificial prin sisteme de irigatii.

Meteorologii au anuntat ca anul acesta este unul din cei mai secetosi ani din ultimele decenii. Pentru tara noastra, cea vlaguita de criza financiara si paralizata de scandaluri politice, vestea este catastrofala. Agricultura este grav afectata, iar asta inseamna o grea lovitura data atat economiei, cat si agricultorilor.

Masurile necesare pentru despagubirea agricultorilor in vederea suprimarii efectelor negative ale secetei s-ar putea afla pe ordinea de zi a sedintei de Guvern. De altfel, Ministerul Agriculturii lupta impotriva secetei cu hartii si declaratii, pentru ca bani nu are in buget. Autoritatile au anuntat o serie de masuri imediate, dar care nu par sa fi fost cu trecere la cultivator. In aceste conditii, s-au cautat si alte metode care sa raspunda cerintelor din toamna acestui an – reluarea ciclului agricol, combinat cu alegerile generale.
 
16 august 2012, Sursa: Asigurari.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.