Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Gheata din regiunea arctica s-ar putea TOPI DEFINITIV in 10 ani

Gheata din regiunea arctica s-ar putea TOPI DEFINITIV in 10 ani

Gheata din regiunea arctica se topeste mult mai repede decat se estima, iar in zece ani ar putea sa dispara definitiv, anunta specialistii citati de Daily Mail.

Satelitii Agentiei Spatiale Europene (ESA) au surprins imagini din care reiese ca, in ultimul an, s-au topit nu mai putin de 900 de kilometri cubi de gheata, cu 50% mai mult decat se estimase. Daca acest ritm s-ar mentine pe parcursul urmatorilor zece ani, calota glaciara ar disparea complet, scrie sursa.

Autorii studiului spun ca, daca acest scenariu va deveni realitate, consecintele vor fi devastatoare: daca s-ar topi numai ghetarii din Groenlanda, nivelul marilor ar creste in medie cu sapte metri.

Vezi mai mult...
16 august 2012, Sursa: Gandul.info
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.