Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 14-27 august 2012

Prognoza meteo in perioada 14-27 august 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 14-27 august 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT
La inceputul intervalului de prognoza temperaturile medii vor avea o tendinta de crestere usoara de la o zi la alta, iar in intervalul 17 - 20 august se vor mentine constante la valori comparabile cu mediile multianuale ale perioadei, de aproximativ 29…30 grade ziua si 15 grade noaptea. Dupa data de 20 august, temperaturile vor marca o noua crestere, vremea devenind calduroasa, caniculara chiar in jurul datei de 24 august, cand media maximelor va atinge 35 grade. In ultima parte a intervalului de prognoza se va manifesta o tendinta de scadere a temperaturii aerului, cu 2…3 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine foarte scazuta pe tot parcursul perioadei de prognoza.

CRISANA
Regimul termic va avea o tendinta de crestere in primele zile ale intervalului de prognoza, iar apoi, in intervalul 17 - 20 august, temperaturile se vor mentine apropiate de cele normale pentru aceasta data. Ulterior, intre 20 si 24 august, valorile termice vor creste treptat, ajungand sa caracterizeze o vreme calduroasa, chiar caniculara in cursul dupa-amiezelor si abia in ultimele zile ale perioadei de prognoza se va produce o usoara scadere a temperaturii aerului, spre valori medii de aproximativ 31 grade ziua si 17 grade noaptea. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta in cea mai mare parte a perioadei de prognoza si doar izolat si trecator vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata.

TRANSILVANIA
Dupa primele doua zile mai racoroase, temperaturile medii vor creste usor, vremea devenind normala din punct de vedere termic intre 17 si 20 august. Ulterior, regimul termic va marca o crestere constanta, spre valori medii ale maximelor diurne de circa 30…31 grade in intervalul 23 - 27 august, cand vremea va fi mai calda decat in mod normal pentru ultima decada a lunii august. Probabilitatea de aparitie a averselor se va mentine scazuta si doar izolat si trecator vor cadea ploi slabe, de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice.

MARAMURES
O crestere a temperaturilor se va produce intre 14 si 17 august, apoi regimul termic se va mentine constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei pana pe 19 august. Ulterior temperatura aerului va marca o crestere mai accentuata, vremea devenind calduroasa, cu medii ale temperaturilor maxime de 32…33 grade in jurul datei de 24 august, dupa care tendinta va fi de usoara scadere. Probabilitatea de aparitie a averselor insotite de descarcari electrice va fi mai mare in primele doua zile ale intervalului de prognoza si din nou in jurul datei de 19 august. In rest, doar cu totul izolat si trecator sunt posibil ploi de scurta durata, slabe cantitativ.

MOLDOVA
In primele 3 zile ale intervalului de prognoza mediile temperaturilor minime se vor mentine constante la valori relativ scazute, in timp ce maximele vor creste usor de la o zi la alta. Dupa data de 17 august tendinta de crestere a valorilor termice se va accentua si vremea va deveni mai calda decat in mod normal pentru ultima decada a lunii august, cu o medie a temperaturilor maxime ce va atinge 32 grade in jurul datei de 24 august. Probabilitatea pentru precipitatii importante cantitativ va fi scazuta in cea mai mare parte a intervalului, dar in primele zile si din nou in jurul datei de 19 august, pe arii relativ restranse vor fi vor fi ploi de scurta durata.

DOBROGEA
Regimul termic se va mentine constant pana pe 20 august, apoi va marca o crestere usoara, pentru ca dupa data de 22 august si pana la sfarsitul intervalului de prognoza sa urmeze o noua perioada de stationaritate la valori medii ale temperaturilor maxime de aproximativ 30 grade si ale celor minime de 19 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine foarte scazuta pe tot parcursul perioadei de prognoza.

MUNTENIA
Mediile temperaturilor maxime se vor mentine la valori de 28…29 grade pana pe data de 20 august, dupa care vor marca o crestere spre valori de 340C in intervalul 22 - 27 august, cand vremea va deveni calduroasa. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta pe tot parcursul perioadei de prognoza.

OLTENIA
In intervalul 14 - 22 august temperatura aerului va avea o tendinta generala de crestere, de la valori medii ale maximelor diurne de 28 grade la inceputul acestui interval, spre 34 grade intre 22 si 27 august, cand vremea va deveni calduroasa. Minimele nocturne vor avea o evolutie asemanatoare, fiind in crestere de la aproximativ 14 grade la inceputul perioadei de prognoza, spre 18 grade la sfarsitul acesteia. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine foarte scazuta pe tot parcursul perioadei de prognoza.

LA MUNTE
Dupa primele doua zile mai racoroase, cu medii ale temperaturilor maxime de circa 13 grade, regimul termic va marca o crestere treptata, iar aceste medii vor atinge valori de 20…22 grade in intervalul 22 - 27 august. Mediile minimelor nocturne vor fi si ele in crestere, de la valori de 5…6 grade la inceputul intervalului de prognoza, pana la aproximativ 12 grade la sfarsit. Probabilitatea de aparitie a averselor se va mentine scazuta si doar izolat si trecator vor cadea ploi slabe, de scurta durata, posibil insotite de descarcari electrice.
14 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.