Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / PLOAIE DE STELE: In weekend va "ploua" cu 80 de meteori pe ora

PLOAIE DE STELE: In weekend va "ploua" cu 80 de meteori pe ora

Curentul de meteori Perseide este cel mai cunoscut curent de meteori ai anului, responsabil de producerea fenomenului cunoscut sub numele de "ploaie de stele cazatoare", va atinge punctul maxim pe data de 12 august. Curentul este activ in perioada 17 iulie – 24 august si va putea fi vazut cu ochiul liber.

Din Romania se va vedea cel mai bine in noptile de 11/12 si 12/13 august cand pe cer se pot vedea in medie circa 60 meteori/ora (un meteor pe minut). Observatiile se fac din zone cu cer curat, fara poluare luminoasa, situate in afara orasului. Meteorii se pot observa cu ochiul liber de la caderea noptii pana in zorii zilei.

Cu aceasta ocazie SARM va organiza editia a 20-a a taberei de astronomie PERSEIDE 2012 in perioada 9-16 august la Paraul lui Blaga, Muntii Cindrel. In cadrul taberei se va desfasura actiunea "Educatie prin cunoastere – Tabara astronomica de vara Perseide 2012" ce cuprinde o scoala astronomica de vara: astronomie generala, orientare pe bolta si observatii astronomice de noapte, initiere in astrofotografie, utilizarea instrumentelor astronomice, observarea curentului de meteori Perseide si a curentilor de vara. Se vor organiza o expozitie de fotografie astronomica, si o biblioteca de carti, reviste si materiale educationale

Actiunea "Educatie prin cunoastere – Tabara astronomica de vara Perseide 2012" este finantata de Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dambovita.

10 august 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.