Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Record istoric de temperatura la Balea Lac

Record istoric de temperatura la Balea Lac

Este vorba despre maxime inregistrate la inceputul lui august.

Canicula inregistreaza incepand de luni, maxime istorice in judetul Sibiu, dovada ca luni, meteorologii au masurat in municipiul Sibiu, 36,4 grade. De asemenea, un nou record (21,3 grade), s-a inregistrat la Balea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, in Muntii Fagarasului. 

"Luni am inregistrat maxime istorice pentru inceputul lunii august, fiind vorba de maxime comparate cu valorile zilnice ale mediilor anuale de pana acum", a explicat Mihaiela Stancescu, seful Serviciului Regional de Prognoza Transilvania-Sud Sibiu. 

Ea a precizat ca, luni, 6 august, in municipiul Sibiu, statia meteo a inregistrat un maxim de 36,4 grade, fata de vechiul record de temperatura de 33 de grade, inregistrat in perioada 1963-1971. 

Tot luni, statia meteo de la Balea Lac a masurat un maxim istoric de 21,3 grade, cu 4,3 grade mai mult fata de vechiul record de temperatura, de 17,6 grade, inregistrat in 1980. 

Ieri dupa amiaza recordul se mentinea la Balea Lac, unde termometrele masurau 18,5 grade, cu posibilitatea sa mai creasca, fata de recordul de 16,00 grade, pentru ziua de 7 august, inregistrat in anul 2000.
8 august 2012, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.