Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Recomandari si date statistice privind canicula de la Ministerul Sanatatii

Recomandari si date statistice privind canicula de la Ministerul Sanatatii

Peste 6.500 de persoane au chemat ambulanta in ultimele 24 de ore, la nivel national, iar 90 dintre acestea au avut nevoie de ingrijiri medicale. Conform raportarilor, nu au fost inregistrate decese cauzate de canicula, potrivit sursei citate.

Numarul de ambulante mobilizate pentru interventiile in judete a fost de 1.427, la nivel national fiind organizate peste 547 de puncte de prim-ajutor, precizeaza Ministerul Sanatatii.

Ministerul recomanda populatiei, in aceasta perioada cu temperaturi extreme, sa urmeze sfaturile medicilor si sa evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.

Medicii spun ca, in perioadele de canicula, este recomandat consumul zinic a minimum doi litri de lichide, fara a astepta sa apara senzatia de sete. De asemenea, se recomanda consumul zilnic de fructe si legume proaspete, precum pepene galben sau rosu, prune, castraveti si rosii, deoarece acestea contin o mare cantitate de apa.

Totodata, trebuie evitat consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), care favorizeaza deshidratarea, dar si de bauturi cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.

Medicii ii sfatuiesc pe cei care merg prin soare la orele amiezii sa poarte palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.
7 august 2012, Sursa: Ministerul Sanatatii
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.