Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 42 de grade Celsius in Baragan, la un pas de recordul din 1957

42 de grade Celsius in Baragan, la un pas de recordul din 1957

Meteorologii au emis o avertizare de caldura insuportabila pentru 22 de judete din Romania, printre care si Calarasi. Vom avea parte de temperaturi de 42 de grade Celsius. Doar putin mai lipseste ca Baraganul sa depaseasca recordul de canicula inregistrat in urma cu 55 de ani.

"Luni si marti canicula se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 38-40 de grade si, izolat in Campia Romana, se vor inregistra 41-42 de grade", a anuntat Administratia Nationala de Meteorologie. 

Miercuri, temperatura aerului va marca o scadere in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35-37 de grade. Un val periculos de caldura tropicala s-a abatut asupra Baraganului in anul 1957. Maximele absolute inregistrate pana in prezent au atins la 10 august 1957, 44 de grade Celsius la Valea Argovei si 41,4 grade Celsius la Calarasi. La aceeasi data, in tara, in judetul Braila s-au inregistrat 44,5 grade Celsius.

7 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.