Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Cod portocaliu" si "Cod galben" de canicula. Temperaturile ating 42 de grade!

"Cod portocaliu" si "Cod galben" de canicula. Temperaturile ating 42 de grade!

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de canicula si disconfort termic pentru Bucuresti si 22 de judete din estul si sudul tarii, unde temperaturile ajung pana la 42 de grade, celelalte judete fiind avertizate cu cod galben.

Potrivit avertizarii transmise de Administratia Nationala de Meteorologie, luni si marti canicula se va intensifica in regiunile sudice si estice, unde disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati. 

Avertizarea cod portocaliu de canicula este valabila pentru Bucuresti si judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Prahova, Buzau, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt, Iasi si Botosani.

Iin aceste zone, temperaturile maxime vor atinge frecvent 38 - 40 de grade si izolat in Campia Romana se vor inregistra 41- 42 de grade.
 
Celelalte judete sunt avertizate cu cod galben, meteorologii precizand ca valul de caldura va persista luni in toate zonele tarii, iar marti in sud, centru si est.

In judetele avertizate cu cod galben, temperaturile maxime vor inregistra frecvent valori de 36 - 39 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

Miercuri, temperatura aerului va scadea in toate regiunile, astfel incat doar in sudul tarii vor mai fi valori maxime de 35- 37 de grade.
6 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.