Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Informare privind intensitatea fenomenului de seceta in Romania

Informare privind intensitatea fenomenului de seceta in Romania

La data de 31 Iulie 2012, in cultura de porumb neirigata, rezerva de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm prezinta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. in cea mai mare parte a Banatului, precum si in nord-vestul  Olteniei  si  al Moldovei,  continutul  de apa inregistreaza valori satisfacatoare.
 
In intervalul 1 - 7 august 2012, prognoza meteorologica estimeaza precipitatii,  in general slabe cantitativ,  indeosebi  in regiunile agricole din vestul si centrul tarii. In restul teritoriului, probabilitatea de producere a ploilor va fi redusa.
 
In aceste conditii,  fenomenul de seceta pedologica  cu diferite grade de intensitate (extrema, puternica si moderata)  se va putea accentua in intensitate in special in zonele agricole din sud-estul, sudul si  estul tarii.
1 august 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.