Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in perioada 24 iulie - 6 august 2012

Prognoza meteo in perioada 24 iulie - 6 august 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 24 iulie - 6 august 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice  si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.   

BANAT
In primele doua zile temperaturile medii se vor mentine la valori apropiate de normele climatologice ale perioadei, dar din 26 iulie vor creste, vremea devenind caniculara, cu temperaturi medii de 35 grade in jurul datei de 29 iulie. Apoi valorile termice vor scadea treptat de la o zi la alta, apropiindu-se de mediile multianuale pe 1 august. In ultimele zile ale perioadei de prognoza regimul termic va fi usor mai ridicat, iar mediile maximelor diurne se vor situa in jurul a 32 grade. Precipitatii pe arii extinse si mai importante cantitativ, averse locale insotite de descarcari electrice, se vor semnala in intervalul 24 - 26 iulie. Apoi, pana pe 30 iulie, ploile vor fi putine si slabe cantitativ, pentru ca in zilele de 31 iulie si 1 august probabilitatea de precipitatii sa creasca.

CRISANA
Regimul termic va marca o crestere treptata dupa 26 iulie, vremea deveind caniculara in jurul datei de 29 iulie. Ulterior, temperaturile vor marca o scadere treptata, vremea se va racori, iar valorile medii se vor incadra intre 27 si 30 grade in intervalul 1 - 6 august. Probabilitatea pentru averse izolat insemnate cantiativ si descarcari electrice va fi mai mare in intervalele 24 - 26 iulie si 30 iulie - 1 august. In celelalte zile ale perioadei de prognoza ploile nu vor fi importante cantiativ si se vor semnala pe arii restranse.

TRANSILVANIA
In intervalul 25 - 30 iulie vremea va fi calduroasa, izolat caniculara, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 33-34 grade. Intre 30 iulie si 2 august regimul termic va scadea treptat, iar in ultima parte a perioadei de prognoza mediile se vor situa intre 28 si 30 de grade, fiind apropiate de nomele climatologice ale primei decade din luna august. In jurul datei de 24 iulie si in intervalul 3 - 6 august, ploile, slabe cantitativ, se vor smnala pe arii restranse, dar in intervalul 30 iulie - 2 august va creste probabilitatea pentru averse si descarcari electrice.

MARAMURES
Vremea va fi calduroasa in intervalul 25 - 29 iulie, cand mediile valori lor maxime vor atinge 34 de grade, apoi regimul termic va scadea treptat, astfel incat in intervalul 1 - 6 august mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 27 si 29 de grade. Probabilitatea pentru averse pe arii extinse, importante cantitativ si insotite de descarcari electrice va fi mai mare in intervalul 30 iulie - 2 august. In celelalte zile ale perioadei de prognoza, doar pe arii restranse vor fi posibile ploi slabe.

MOLDOVA
Incepand din 25 iulie vremea va deveni calduroasa, local caniculara in zonele de campie si podis, cu medii ale temperaturilor maxime de 34-36 grade pana in jurul datei de 30 iulie. Apoi regimul tremic va marca o scadere treptata, spre valori medii de 30 grade pe 2 august, dupa care se va mentine relativ constant pana la sfarsitul inervalului de prognoza. Pana pe 30 iulie nu se vor semnala precipitatii, dar in intervalul 31 iulie - 2 august creste probabilitatea pentru averse la nivel local, asociate si cu fenomene electrice.

DOBROGEA
Regimul termic se va mentine relativ constant, caracterizand o vreme calduroasa, local caniculara, cu precadere in partea continentala a regiunii, pana spre 30 iulie. In perioada 30 iulie - 2 august maximele diurne vor scadea treptat, de la valori de 34...35 grade la inceputul intervalului pana la aproximativ 31 grade in primele zile din august. Ulterior temperatura aerului se va mentine constanta, cu valori apropiate de mediile multianuale ale inceputului lunii august. Dupa data de 31 iulie izolat vor fi posibile ploi slabe cantiativ si de scurta durata, dar in prima parte a intervalului de prognoza nu se vor semnala precipitatii.

MUNTENIA
In prima jumatate a perioadei de prognoza vremea va fi caniculara, cu medii ale temperaturilor maxime de 36 - 38 grade si minime nocturne de peste 20 grade. In intervalul 31 iulie - 2 august regimul termic va marca o scadere, astfel incat intre 2 si 6 august valorile maxime medii vor fi de 32 - 34 grade. In jurul datei de 1 august local vor fi averse si descarcari electrice, dar in restul perioadei de prognoza probabilitatea pentru precipitatii va fi foarte redusa.

OLTENIA
Vremea va fi caniculara intre 25 si 30 iulie, cand mediile temperaturilor maxime se vor situa intre 35 si 37 grade, iar minimele nu vor scadea sub o medie de 20 grade. Ulterior, pana pe 2 august, valorile termice vor marca o scadere, iar in intervalul 3 - 6 august mediile maximelor diurne vor fi de 31- 32 grade, apropiate de cele normale climatologic pentru aceasta perioada. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai mare intre 23 si 25 iulie si, din nou, in jurul datei de 1 august. In rest, doar izolat sunt posibil ploi slabe cantitativ, de scurta durata.

LA MUNTE
Temperaturile maxime vor avea valori medii de 22-24 grade, iar cele minime vor fi, in medie, de 14-16  grade, pana pe 30 iulie. Apoi vremea se va racori si, dupa 1 august, temperaturile se vor apropia de cele normale climatologic. Pe tot parcursul perioadei de prognoza vor fi posibile ploi de scurta durata, mai ales in cursul dupa-amiezelor, dar probabilitate pentru averse si descarcari electrice pe arii mai extinse va fi mai mare pe 24 si 25 iulie si, din nou, intre 30 iulie si 2 august
27 iulie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.