Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / America se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani

America se confrunta cu cea mai grava seceta din ultimii 50 de ani

Preturile la porumb si soia au urcat la noi niveluri record pe piata internationala, in urma intensificarii temerilor privind impactul celei mai grave secete din ultima jumatate de secol in Statele Unite, iar secretarul pentru agricultura din SUA a declarat ca se roaga zilnic pentru ploaie. 

Cotatiile cerealelor au urcat puternic in ultima perioada, avansul fiind alimentat de perspectivele tot mai slabe pentru porumb, alte cereale si soia in SUA. Pretul porumbului a trecut pentru prima data in contractele futures de 8 dolari pe busel (1 busel-25,4 kilograme), ajungand la 8,055 dolari, potrivit Financial Times. 

Soia a atins un maxim de 17,115 dolari/busel (27,2 kg). Preturile la porumb si soia au depasit recordurile inregistrate in timpul crizei pietei alimentelor din 2007-2008. Traderii de cereale se afla in alerta ridicata dupa ce datele autoritatilor americane au indicat recolte in scadere puternica. 

Meteorologii au confirmat, de asemenea, in aceasta saptamana, ca SUA se confrunta cu cea mai puternica seceta incepand cu 1956. Autoritatile americane au afirmat, intr-un raport saptamanal, ca doar 31% din recolta de porumb se afla in stare "buna spre excelenta", revizuind puternic estimarea din saptamana anterioara, de 40%.

Pentru soia, procentajul a fost modificat de la 40% la 34%. Seceta va conduce la o crestere puternica a preturilor, a declarat secretarul general al SUA pentru agricultura, Tom Vilsack. 

"Ma pun in genunchi in fiecare zi si spun o rugaciune suplimentara chiar si acum. Daca as putea spune o rugaciune speciala sau as putea face un dans care sa aduca ploaia, le-as face", a afirmat Vilsack.
20 iulie 2012, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.