Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pana in data de 11 iulie 2012

Prognoza meteo pana in data de 11 iulie 2012


ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 27 iunie - 11 iulie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
 
BANAT 
Vremea se va incalzi treptat de la o zi la alta in prima saptamana a intervalului, devenind caiculara in intreaga regiune pe 1 - 2 iulie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge valoarea de 35...36 de grade. In intervalul 3-5 iunie va avea loc o scadere treptata a temperaturilor, care va aduce regimului termic la valori apropiate de mediile multianuale ale primei decade a lunii iulie, iar tendinta pentru ultima parte a perioadei de prognoza este de mentinere a temperaturii aerului in jurul acestor valori normale. Nu se asteapta precipitatii in ultimele zile ale lunii iunie, dar dupa data de 2 iulie probabilitatea pentru averse, in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, va creste. 

CRISANA 
In primele zile temperatura aerului va marca o crestere treptata, vremea devenind caniculara in toata regiunea in jurul datei de 1 - 2 iulie, cand media maximelor va atinge 35 de grade. Pe 3 iulie vremea va intra intr-un proces de racire, devenind normala termic spre data de 5 iunie, iar regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice pana la sfarsitul primei decade a lunii iulie. Probabilitatea pentru precipitatii va fi redusa in primele zile ale intervalului, dar va creste dupa data de 2 iulie. Averse pe arii mai extinse si mai insemnate cantitativ, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, vor fi posibile in jurul datei de 5-6 iulie. 

TRANSILVANIA
Temperaturile medii vor fi in crestere treptata la inceputul intervalului, caracterizand o vreme calduroasa in jurul datei de 2 iulie. In intervalul 3 - 5 iulie temperaturile vor marca o scadere usoara de la o zi la alta, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei si se vor mentine relativ constante la valori normale pana la sfarsitul perioadei de prognoza. In primele zile ale intervalului doar trecator si izolat vor fi ploi de scurta durata, dar dupa data de 3 iulie. Insa probabilitatea pentru ploi mai abundente insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi mai mare in intervalul 5-7 iulie. 

 MARAMURES
Vremea se va incalzi de la o zi la alta in prima parte a intervalului, devenind calduroasa, chiar caniculara in orele amiezelor in primele zile ale lunii iulie. Intre 2 si 5 iulie va urma o racire usoara si treptata, care va readuce valorile termice in jurul mediilor multianuale. Ulterior, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii iulie, atat in ceea ce priveste valorile medii ale temperaturilor minime, cat si pe cele ale maximelor diurne. Probabilitatea pentru precipitatii semnificative va fi redusa la inceputul intervalului, dar va creste dupa data de 3 iulie. Averse insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice vor fi de interes in toata regiunea in intervalul 4 - 8 iunie, dupa care vremea va intra intr-un proces de ameliorare. 

MOLDOVA
Vremea se va incalzi treptat pana pe 2 iulie, cand va deveni calduroasa, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 32...33 de grade. In intervalul 3 - 5 iulie regimul termic va marca o usoara scadere, dupa care se va mentine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. In primele zile doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, dar in intervalul 4 - 7 iulie probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse si insotite de descarcari electrice, va creste. Spre sfarsitul perioadei de prognoza ploile, slabe cantitativ, se vor semnala pe arii tot mai restranse. 

DOBROGEA
Temperaturile medii vor marca o crestere treptata in intervalul 27 iunie - 2 iulie, dupa care se vor mentine la valori ridicate, ce vor caracteriza o vreme calduroasa, pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Mediile temperaturilor maxime vor atinge 30...31 de grade, iar temperaturile minime se vor situa, in medie, usor peste 20 de grade in intervalul 2-11 iulie. Intervalul de prognoza va fi caracterizat de o probabilitate redusa de aparitie a precipitatiilor. Ploile, de scurta durata, vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse, cel mai probabil dupa data de 5-6 iulie. 

MUNTENIA
Regimul termic va marca o crestere treptata in primele zile ale perioadei de prognoza, vremea devenind calduroasa in intervalul 1-4 iulie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge 33 de grade. Apoi, desi temperaturile vor marca o usoara scadere, dar vremea se va mentine calda. In prima parte a intervalului doar izolat si trecator vor fi ploi slabe. Probabilitatea de averse, in general slabe cantitativ, dar pe arii mai extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste dupa data de 4 iulie. 

OLTENIA
In prima parte a intervalului vremea se va incalzi de la o zi la alta, devenind calduroasa, izolat chiar caniculara in jurul datei de 2 iulie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge 34 de grade, dupa care va avea loc o scadere usoara si treptata a valorilor termice, in ultimele zile ale perioadei de prognoza regimul termic devenind apropiat de mediile multianuale ale primei decade a lunii iulie. In intervalul 4 - 8 iulie probabilitatea pentru averse pe arii extinse si descarcari electrice va creste. In restul perioadei de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta. 

LA MUNTE
Temperaturile medii vor marca o crestere semnificativa in intervalul 27 iunie-2 iulie, cand media temperaturilor maxime va atinge 22 de grade, dupa care vremea se va raci usor, dupa data de 5 iulie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru prima decada a lunii iulie. In prima parte a intervalului doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, dar probabilitatea ca precipitatiile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, sa fie mai abundente si mai extinse ca arie, va creste dupa data de 3 - 4 iulie. 
3 iulie 2012, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.