Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in intervalul 18 iunie - 1 iulie 2012

Prognoza meteo in intervalul 18 iunie - 1 iulie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 18 iunie - 1 iulie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT 

Vremea se va incalzi usor si treptat de la o zi la alta in prima saptamana a intervalului, devenind caiculara in intreaga regiune pe 21 si 22 iunie, cand mediile temperaturilor maxime vor atinge valoarea de 35 de grade. In intervalul 23-27 iunie va avea loc un proces de racire, care va readuce regimul termic la valori apropiate de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, iar tendinta pentru ultima parte a perioadei de prognoza este de mentinere a temperaturii aerului in jurul acestor valori normale. Nu se asteapta precipitatii pana spre sfarsitul primei saptamani a intervalului de prognoza, dupa care probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste si se va mentine insemnatapana la sfarsitul lunii. 

CRISANA 
 
In primele zile temperatura aerulu va marca o crestere treptata, vremea devenind caniculara in toata regiunea in jurul datei de 21 iunie, cand media maximelor va atinge 35 de grade. Pe 23 iunie vremea va intra intr-un proces de racire, devenind normala termic spre data de 26 iunie, iar regimul temperaturii aerului se va caracteriza prin valori apropiate de normele climatologice pana la sfarsitul lunii. Nu vor fi precipitatii pana in jurul datei de 22 iunie, dupa care probabilitatea pentru averse pe arii extinse si insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului va creste si se va mentine insemnata pana la sfarsitul lunii, dar mai ales in jurul datei de 26 iunie. 

TRANSILVANIA 

Temperaturile medii vor fi in crestere treptata la inceputul intervalului, caracterizand o vreme calduroasa in jurul datei de 22 iunie. In intervalul 23-27 iunie temperaturile vor marca o scadere, devenind apropiate de mediile multianuale ale perioadei si se vor mentine relativ constante la valori normale pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Aversele insotite de descarcari electrice vor fi de interes pentru intreaga regiune dupa data de 23 iunie si pana la sfarsitul perioadei de prognoza, cu o probabilitate mai mare pentru cantitati de apa importante intre 24 si 26 iunie. 

MARAMURES

Vremea se va incalzi de la o zi la alta in prima parte a intervalului, devenind calduroasa , chiar caniculara in orele amiezelor, pe 21 si 22 iunie. Va urma un proces de racire treptata pana pe 25-26 iunie, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iunie, atat in ceea ce priveste valorile medii ale temperaturilor minime, cat si pe cele ale maximelor diurne. Aversele insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice vor fi de interes in toata regiunea in intervalul 23-27 iunie, dupa care ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi mai slabe cantiativ. In intervalul 18-21 iunie probabilitatea pentru ploi de scurta
durata va fi redusa. 

MOLDOVA 

Vremea se va incalzi treptat pana pe 22 iunie, cand va deveni caniculara, iar mediile temperaturilor maxime vor atinge 35 de grade si minimele nu vor cobori, in medie, sub 20 de grade. In intervalul 23-25 regimul termic va marca o scadere treptata, dupa care se va mentine relativ constant la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. In primele zile nu se vor semnala precipitatii, dar in intervalul 23-27 iunie probabilitatea pentru averse pe arii extinse si insotite de descarcari electrica va creste. Spre sfarsitul perioadei de prognoza ploile se vor semnala pe arii mai restranse si vor fi in general slabe cantitativ. 

DOBROGEA 

Temperaturile medii vor marca o crestere treptata in intervalul 18-23 iunie, vremea devenind calduroasa. Dupa 23 iunie va urma o perioada de usoara racire, iar din 26 iunie pana la sfarsitul lunii regimul termic se va mentine in limite apropiate de cele normale pentru ultima decada a lunii iunie. Intervalul de prognoza va fi caracterizat de o probabilitate redusa de aparitie a precipitatiilor, exceptand intervalul 24-27 iunie cand se vor semnala ploi, in general slabe cantitativ, dar insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. 

MUNTENIA 

Regimul termic va caracteriza o vreme calduroasa in primele zile aleperioadei de prognoza, caniculara chiar in jurul datei de 21-22 iunie, cand media temperaturilor maxime va atinge 35 de grade. In intervalul 24-27 iunie valorile termice vor marca o scadere treptata, apropiindu-se de mediile multianuale ale ultimei decade a lunii iunie, dupa care nu se vor mai inregistra variatii semnificative. In prima parte a intervalului nu se vor semnala precipitatii. Probabilitatea de averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi mai mare in intervalul 24-27 iunie. 

OLTENIA 

In prima parte a intervalului vremea se va incalzi de la o zi la alta, devenind caniculara in jurul datei de 22 iunie, dupa care va avea loc un proces de racire treptata care va aduce mediile temperaturii aerului in jurul normelor climatologice in data de 27 iunie. Ultimele zile ale perioadei de prognoza se vor caracteriza printr-un regim termic constant, apropiat de mediile multianuale ale sfarsitului de iunie. Nu vor fi precipitatii pana pe 22 iunie, dar in intervalul 24-26 iunie probabilitatea pentru averse pe arii extinse si descarcari electrice. In restul perioadei de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta. 

LA MUNTE
 
Temperaturile medii vor marca o crestere usoara, caracterizand o vreme calduroasa in jurul datei de 22 iunie, dupa care vremea va intra intr-un proces de racire usoara si treptata, dupa data de 25 iunie regimul temic devenind apropiat de cel normal pentru ultima decada a lunii iunie. In prima parte a intervalului doar izolat si trecator vor fi ploi slabe, dar probabilitatea ca precipitatiile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, sa fie mai abundente si mai extinse ca arie, va creste dupa data de 23 iunie. 
21 iunie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.