Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se mentine deosebit de calda

Vremea se mentine deosebit de calda

Miercuri vremea se mentine calduroasa, local caniculara dupa-amiaza; temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 30 si 36 de grade, iar indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80 in zonele de campie si pe arii restranse in rest. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea. In partea a doua a zilei izolat vor fi averse si descarcari electrice in extremitatea de nord a tarii si in zona de munte. Vantul va sufla slab pana la moderat. Minimele termice se vor incadra, in general, intre 13 si 23 de grade. 

La Bucuresti vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand indicele de confort termic, temperatura-umezeala (ITU), va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 35 de grade, iar cea minima va fi de 18...20 de grade.

Si joi, vremea va fi calduroasa, caniculara la amiaza in zonele de cimpie, de deal si de podis. Cerul va fi variabil, mai mult senin, iar dupa-amiaza izolat vor fi conditii de averse si descarcari electrice la munte. Maximele vor depasi 30 de grade in toata tara, atingand frecvent 35..36 de grade in zonele de campie.

In Bucuresti, joi, vremea se mentine caniculara dupa-amiaza, indicele de temperatura – umezeala depaseste din nou pragul critic de 80. Cer senin, vant slab pana la moderat si o maxima de 35..36 de grade, cu 7..8 grade peste normele climatologice.

Vineri se anunta inca o zi de canicula la orele amiezii, cu 37 de grade la Timisoara, Drobeta Turnu Severin si Iasi. Cerul va fi variabil, cu innorari spre seara in regiunile vestice, nordice si centrale, unde pe arii restranse sunt asteptate averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si conditii de grindina.

In capitala, si vineri, aceeasi vreme caniculara, cu temperaturi de 36..37 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab.
20 iunie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.