Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Restrictii pentru soferi in perioada caniculara

Restrictii pentru soferi in perioada caniculara

Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane recomanda tuturor participantilor la trafic sa tina seama de atentionarea "COD GALBEN" de canicula si sa respecte cateva reguli necesare deplasarii in conditii de siguranta pe drumurile publice.

Pentru intervalul 20 - 22 iunie a.c., Administatia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de  "COD GALBEN"  de canicula.

Pentru scaderea timpului de reactie in cazul unor situatii de urgenta, Politia Rutiera impreuna cu reprezentantii S.M.U.R.D si ai Ambulantei, vor actiona in puncte fixe pe Autostrada A2, la km 20 si la km 140, in vederea acordarii primului ajutor de urgenta cauzat de efectele caniculei sau producerii de accidente rutiere. 

Totodata, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane recomanda conducatorilor de autovehicule urmatoarele:

Planificati pe cat posibil deplasarile cu autovehiculul in afara intervalului orar 10 – 18.

Posesorii de permis de conducere cu afectiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sa renunte la conducerea autovehiculelor pe drumurile publice in intervalul orar mentionat.

Atunci cand, in calitate de pasageri, in autovehicul se regasesc copii sau batrani, este recomandabil ca acestia sa fie protejati de razele directe ale soarelui.

In cazul in care autovehiculul a fost stationat la soare, inainte de plecarea la drum, porniti instalatia de climatizare pentru realizarea unui confort termic necesar conducerii in siguranta a unui autovehicul.

In cazul deplasarilor in intervalele de timp caniculare, se recomanda opririle dese in vederea repausului si hidratarii conducatorului de autovehicul, iar pe cat posibil stationarea autovehiculul sa fie efectuata in zone umbrite.

Inainte de plecarea la drum este necesara verificarea starii tehnice a autovehiculului si, in special, a presiunii in pneuri, gradul de imbatranire si uzura al acestora si al racordurilor, precum si verificarea instalatiei de climatizare.

Adaptati viteza autovehiculelor la conditiile meteo-rutiere si pastrati o distanta suficienta fata de autovehiculul care circula inainte, intrucat temperaturile mari inregistrate la nivelul partii carosabile sunt factor determinant in scaderea aderentei pneurilor si implicit in cresterea spatiului de franare.

In cazul in care administratorul drumului public, impreuna cu politia rutiera dispune partial sau total restrictionarea traficului rutier pe anumite sectoare de drum, respectati in totalitate semnalele si indicatiile politistilor de deviere a traficului rutier.

DRUM BUN!
20 iunie 2012, Sursa: Polita Romana
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.