Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo in intervalul 5-17 iunie 2012

Prognoza meteo in intervalul 5-17 iunie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 5-17 iunie 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT
Dupa racirea vremii survenita in primele zile ale intervalului, valorile termice vor creste de la o zi la alta pana pe 9 iunie, cand media temperaturilor maxime va depasi 30 de grade Celsius, caracterizand o vreme calduroasa. Pe 10 iunie se va produce o usoara racire, dupa care temperaturile medii nu vor mai avea variatii importante si se vor mentine in jurul normelor climatologice ale perioadei. 
 
Se vor semnala ploi ce vor avea si caracter torential la inceputul intervalului de prognoza, apoi in perioada 9-10 iunie si din nou in jurul datei de 13 iunie. In rest ploile vor fi slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse. 

CRISANA 
Vremea se va raci in primele doua zile ale intervalului de prognoza, apoi temperaturile vor creste treptat pana pe 9 iunie, cand media temperaturilor maxime va depasi 30 de grade Celsius, caracterizand o vreme calduroasa. Pe 10 iunie regimul termic va marca o usoara scadere, dupa care valorile de temperatura se vor mentine in limite apropiate de mediile multianuale ale perioadei. 
 
Vor cadea precipitatii importante cantitativ pe arii extinse in prima zi a intervalului, apoi pe 9-10 iunie si din nou in jurul datei de 13 iunie. In ultimele zile ale perioadei de prognozaaversele vor fi in general slabe cantitativ si se vor semnala pe arii restranse. 

TRANSILVANIA
Temperaturile medii vor fi in scadere la inceputul intervalului, dar in intervalul 8-10 iunie vor marca o crestere, vremea devenind calduroasa. O usoara racire se va produce in 10 si 11 iunie, dupa care valorile termice se vor mentine in jurul celor normale pentru a doua decada a lunii iunie. 
 
Aversele insotite de descarcari electrice vor fi de interes pentru intreaga regiune in zilele de 5 si 6 iunie si, ulterior, in intervalul 9-17 iunie, cu o probabilitate mare pentru cantitati de apa importante in jurul datelor de 10 si 13 iunie. 

MARAMURES
Vremea se va incalzi de la o zi la alta dupa data de 6 iunie, devenind calduroasa in jurul datei de 9 iunie. Pe 10 iunie temperaturile vor scadea usor, dupa care, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, regimul termic se va mentine in limite normale pentru a doua decada a lunii iunie. 
 
Aversele insemnate cantitativ si insotite de descarcari electrice vor fi de interes in toata regiunea pe 5 iunie si, din nou, in intervalul 9-13 iunie. In perioada 14-17 iunie ploile vor fi trecatoare si in general slabe. 

MOLDOVA
Dupa racirea accentuata a vremii ce se va produce in data de 6 iunie, temperaturile vor marca o crestere treptata si vor ajunge sa caracterizeze o vreme calduroasa pe 9 iunie. Va urma o usoara scadere a regimului termic pe 10 iunie, pentru ca apoi valorile termice sa se mentina in limite normale pentru aceasta perioada pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 
 
Precipitatiile importante cantitativ - mai ales averse insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului - vor fi mai frecvente in intervalul 5-6 iunie. Ulterior, dupa data de 9 iunie, probabilitatea de aparitie a ploilor va creste din nou, acestea fiind mai abundente si mai extinse pe 13 si 14 iunie. 

DOBROGEA
Temperaturile medii vor marca o scadere cu aproximativ 4 grade pe data de 6 iunie, pentru ca apoi sa creasca de la o zi la alta, revenind la valori apropiate de mediile multianuale ale perioadei in jurul datei de 9 iunie. Dupa aceasta data, mediile termice nu vor mai avea variatii importante si se vor mentine apropiate de valorile normale pentru a doua decada a lunii iunie. 
 
Intervalul de prognoza va fi caracterizat de o probabilitate redusa de aparitie a precipitatiilor, exceptand datele de 6 si 13 iunie, cand se vor semnala aversele mai abundente, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului. 

MUNTENIA
Regimul termic va caracteriza o vreme racoroasa in data de 6 iunie, cand media temperaturilor maxime va cobori spre 22 de grade, pentru ca apoi sa marcheze o crestere treptata, atingand pe 9 iunie valori de peste 30 de grade Celsius. In a doua jumatate a intervalului de prognoza mediile termice se vor situa in jurul normelor climatologice ale perioadei, atat la valorile maxime diurne, cat si la cele minime nocturne, fara a mai prezenta variatii importante. 
 
Probabilitatea de averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului va fi mai mare in intervalul 5-6 mai si, din nou, pe 10 si, respectiv, 13 iunie. 

OLTENIA
Dupa racirea mai accentuata a vremii, care se va produce in data de 6 iunie, temperaturile diurne vor creste treptat, spre valori medii de peste 30 de grade Celsius, caracterizand o vreme calduroasa pe data de 9 iunie. Ulterior se va produce o usoara scadere, care va aduce regimul termic la valori normale pentru a doua decada a lunii iunie, iar apoi temperaturile nu vor mai avea variatii semnificative pana la sfarsitul perioadei de prognoza. Pe 5, 10 si 13 iunie vor fi averse, local importante cantitativ si descarcari electrice, iar in restul intervalului de prognoza probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine scazuta. 

LA MUNTE 
Temperaturile medii vor marca o scadere accentuata in 6 iunie, apoi vor creste usor si treptat pana pe 9 iunie, dupa care se vor mentine constante si apropiate de mediile multianuale ale perioadei, pana la sfarsitul intervalului de prognoza. 
Probabilitatea ca precipitatiile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, sa fie mai abundente si mai extinse ca arie, va fi mai mare pe 5 iunie si, din nou, in intervalul 9-17 iunie, cu cantitati de apa mai importante in data de 10 iunie. 
5 iunie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.