Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Am putea uita definitiv de cer albastru si rasarit. Cerul ALB, solutia impotriva incalzirii globale

Am putea uita definitiv de cer albastru si rasarit. Cerul ALB, solutia impotriva incalzirii globale

Norii albi care plutesc deasupra marilor orase ar putea deveni o imagine obisnuita oriunde daca lumea decide sa aplice o solutie de geoinginerie pentru a preveni incalzirea globala si a crea o planeta mai racoroasa.

Oamenii de stiinta suspecteaza de mai multa vreme ca o mult discutata tehnica de geoinginerie – raspandirea unor particule miniscule de sulfat in atmosfera pentru devierea razelor solare – ar putea transforma cerul albastru intr-unul alb.

Natura a furnizat deja o dovada in acest sens; in 1991, cand a erupt vulcanul Mount Pinatubo din Filipine si a eliberat in atmosfera tone de particule de sulfat, cerul a devenit temporar alb.
5 iunie 2012, Sursa: ProTV
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.