Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Dintii ne dor in functie de starea vremii

Dintii ne dor in functie de starea vremii

Variatiile presiunii atmosferice exercita o influenta directa asupra vizitelor la dentist - este concluzia surprinzatoare a unui studiu realizat la sectia de urgente dentare a spitalului din Innsbruck.

El s-a desfasurat pe o mie de pacienti, care au venit la doctor in primele trei luni ale anului; diagnosticele au fost puse in legatura cu datele furnizate de Institutul National Meteorologic austriac.

Conditiile meteorologice influenteaza diverse patologii si simptome, cum ar fi presiunea arteriala, infarctul, tulburarile respiratorii din somn, miopia sau trombozele venoase, conform unor studii realizate anterior. Totul tine de presiunea atmosferica. Cercetatorii austrieci au observat si o asociere clara a variatiilor presiunii atmosferice fata de valorile normale cu aparitia unei serii de probleme buco-dentare, indeosebi dureri legate de carii.

"Cu cat variatiile presiunii atmosferice sunt mai insemnate, cu atat afluenta la urgenta este mai mare!", spune dr Francoise Ponchie Gardelle. Se pare ca si fazele lunii joaca un rol, alaturi de variatiile de presiune atmosferica. Detalii ale acestui studiu au aparut in revista European Journal of Pain.
24 mai 2012, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.