Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea se raceste usor. Prognoza pana luni.

Vremea se raceste usor. Prognoza pana luni.

Vineri va fi o zi frumoasa si calda. Cerul se anunta curat in mai toate regiunile si doar in orele dupa-amiezii in zona de munte si in sud-est trecator se aduna norii si pe suprafete mici vor lasa averse insotite de descarcari electrice. Temperatura aerului cu cateva grade mai ridicata decat ieri va avea valori cuprinse intre 24 si 30 de grade, vara in toata regula.

In Bucuresti, mult soare si nori spre dupa-amiaza cand nu este exclus sa cada cativa stropi. Va fi o vreme mai calda decat ieri cu o maxima termica de aproape 30 de grade.

Sambata vremea va fi calda, cu cerul variabil. Izolat vor fi ploi de scurta durata in sudul tarii si la munte. Temperaturile minime se vor situa de la 4...5 grade in depresiuni pana la 19...20 de grade pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 25 si 32 de grade.

In Bucuresti, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 14...16 grade. Temperatura maxima va fi de 30...31 de grade.

Frontul de aer rece cuprinde duminica toata tara – iar meteorologii vorbesc de o racire drastica a vremii – o scadere de temperatura de mai bine de 10 grade – maxime de la 12...14 grade in nord-est, pana la 23...25 de grade in sud. Cerul va fi acoperit de nori si se vor semnala ploi in averse, insotite de descarcari electrice pe arii mai extinse si insemnate cantitativ in sud-vest si centru, unde sunt si conditii de grindina. 

Si locuitorii Capitalei vor simti din plin racirea vremii, mai ales ca vantul va prinde putere. Cerul se va innora temporar si dupa-amiaza si noaptea sunt conditii pentru ploi de scurta durata si descarcari electrice. Dupa-amiaza nu se vor aduna mai mult de 22...23 de grade.

La mare vremea se va raci, iar cerul va fi variabil, mai mult noros noaptea. Vantul va sufla moderat cu intensificari temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 23 de grade , iar cele minime intre 11 si 13 grade . Temperatura apei marii va fi cuprinsa intre 18 si 21 de grade.

Si la munte vremea va fi instabila si se va raci accentuat. Cerul va prezenta innorari si pe arii relativ extinse se vor semnala averse si descarcari electrice, mai frecvente in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului, unde cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vor fi conditii de grindina. In zona inalta precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare. Vantul va prezenta intensificari in timpul ploilor.

Luni vremea va fi racoroasa. Cerul va fi mai mult noros in jumatatea vestica a tarii, unde local va ploua, iar izolat cantitatile de apa vor fi mai insemnate.
Pe crestele montane vor mai fi lapovite si ninsori. In restul teritoriului innorarile vor fi temporare, iar ploile, pe arii restranse. Vantul va sufla in general moderat in regiunile extracarpatice.

Temperaturile maxime se vor situa intre 11 si 21 de grade, iar cele minime se vor situa, in general, intre 4 si 14 grade.
11 mai 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.