Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in perioada 4-17 mai 2012

Cum va fi vremea in perioada 4-17 mai 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 4-17 mai 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT
Valorile termice se vor mentine usor peste mediile climatologice ale perioadei si vor avea o tendinta de scadere in perioadele 6- 8 mai, respectiv 12- 13 mai. Cele mai ridicate maxime se vor situa, in medie, in primele zile ale intervalului, precum si intre 9 si 11 mai. Temporar instabilitatea atmosferica se va accentua, dar aversele vor fi, in general, slabe 
cantitativ. 

CRISANA
Temperaturile maxime vor avea o tendinta de scadere in perioadele 7 - 8 mai si 12- 14 mai, mentinandu-se, in general, mai ridicate decat media perioadei. Temperaturile minime vor fi in usoara scadere. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata in intervalele 4 - 5 mai, 7-8 mai si 12-14 mai, dar aversele mai importante cantitativ vor fi pe arii restranse. 

TRANSILVANIA
Valorile termice vor fi, in general, in usoara scadere, situandu-se, spre sfarsitul intervalului, in apropierea mediilor climatologice. Cele mai ridicate maxime vor depasi, in medie, valoarea de 220C, in primele zile, precum si intre 9 si 12 mai. Instabilitatea atmosferica se va accentua dupa-amiaza, in intervalele 4-8 mai si 12-16 mai si, pe arii restranse, vor fi posibile averse mai importante cantitativ. 

DOBROGEA
Vremea se va mentine calda pentru aceasta perioada in primele zile, apoi temperaturile vor scadea usor si treptat, apropiindu-se de mediile multianuale. Instabilitatea atmosferica se va manifesta mai ales in a doua parte a intervalului, dar ploile vor fi de scurta durata si slabe cantitativ. 

MARAMURES
Temperaturile maxime vor avea o tendinta de scadere in perioadele 7 - 8 mai si 12- 14 mai, dar se vor situa, mai ales in primele zile, peste media perioadei. Temperaturile minime vor fi in scadere pana spre 9 mai, apoi vor creste spre mediile climatologice. Temporar instabilitatea atmosferica se va accentua, ploile vor avea mai ales caracter de aversa, iar cantitatile de apa vor putea fi, pe arii restranse, mai importante. 

MOLDOVA
La inceputul intervalului vremea va continua sa fie deosebit de calda pentru aceasta perioada, apoi tendinta generala a temperaturii aerului va fi de scadere, mai pronuntata la valorile maxime pana spre data de 8 mai. Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, cu probabilitate mai mare de aparitie intre 7 si 9 mai si intre 12 si 15 mai. Aversele vor in general slabe cantitativ. 

MUNTENIA
Vremea se va mentine deosebit de calda pana in data de 7 mai, apoi valorile termice maxime vor scadea usor si treptat. Temperaturile minime vor avea o tendinta generala de usoara scadere. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata in intervalele 7-9 mai si 12-15 mai, dar aversele vor fi in general slabe cantitativ si cu probabilitate mai mare de aparitie in zonele deluroase. 

OLTENIA
Valorile termice vor avea o tendinta de usoara scadere, situandu-se, in general, in apropierea normelor climatologice. Vremea va fi usor instabila, cu probabilitate mai mare de aparitie a averselor, in general slabe cantitativ, in a doua parte a intervalului. 

LA MUNTE 
Valorile termice vor fi in scadere pana spre 8 mai, apoi vor avea variatii determinate de gradul de instabilitate atmosferica. In general, vremea va fi calda pentru aceasta perioada a anului, dar si instabila, aversele urmand sa fie mai frecvente pana spre 8 mai si apoi in intervalul 12 -15 mai.
4 mai 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.