Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in perioada 27 aprilie - 10 mai 2012

Cum va fi vremea in perioada 27 aprilie - 10 mai 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 27 aprilie - 10 mai 2012. In acest scop au fost folosite produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.  

BANAT
Vremea se va incalzi treptat pana pe data de 1 mai, devenind deosebit de calda, cu maxime termice medii de 27…28 de grade, apoi temperaturile diurne vor scadea usor si treptat, revenind la valori normale spre sfarsitul primei decade a lunii mai. Minimele nocturne se vor mentine ridicate, o usoara scadere fiind de asteptat dupa data de 5 mai. In primele zile ale intervalului nu vor fi precipitatii, iar probabillitatea de aparitie a averselor, in general slabe cantitativ, va fi mai mare dupa data de 4 mai. 

CRISANA
Valorile termice se vor situa cu mult peste mediile multianuale ale perioadei, caracterizand o vreme deosebit de calda in prima jumatate a intervalului de prognoza, apoi vor scadea usor de la o zi la alta, apropiindu-se de normele climatologice spre sfarsitul perioadei. Ploile, mai ales averse insotite de descarcari electrice, se vor semnala cel mai probabil dupa data de 4 mai. 

TRANSILVANIA
Temperaturile medii se vor mentine ridicate atat la valorile maxime cat si la cele minime pana spre data de 3-4 mai, apoi regimul termic va marca o scadere treptata, valorile termice apropiindu-se de mediile multianuale ale perioadei spre sfarsitul perioadei de prognoza. In primele zile nu vor fi precipitatii, vremea se va mentine insorita, iar probabilitatea deaparitie a ploilor, in general slabe cantitativ, va creste incepand cu data de 4 mai. 

DOBROGEA
Regimul termic se va mentine relativ constant, valorile medii ale temperaturii aerului avand totusi o usoara tendinta de scadere in a doua jumatate a intervalului. Mediile maximelor vor depasi 20 de grade in prima parte a perioadei de prognoza, iar media minimelor se va situa peste 10 grade in toata perioada. Ploi slabe cantitativ se vor semnala in a doua jumatate a intervalului, cel mai probabil spre 6-8 mai.

MARAMURES
Vremea va fi deosebit de calda in primele zile, cu temperaturi medii de peste 25 de grade la valorile maxime si de peste 10 grade la cele minime. Dupa data de 4 mai temperaturile vor marca o scadere, mai ales la valorile maxime diurne a caror medie nu va mai depasi 20 de grade la sfarsitul intervalului. Aversele, insotite de descarcari electrice, vor avea o probabilitate mai mare de aparitie intre 4 si 7 mai. 

MOLDOVA
Temperaturile medii vor avea valori maxime cu mult peste mediile multianuale, depasind frecvent 26 de grade pana pe 2..3 mai, apoi vor marca o scadere, spre 20 de grade la sfarsitul intervalului. Minimele termice vor avea o valoare medie relativ constanta, cu o usoara tendinta de scadere in ultimele zile. In prima parte a perioadei de prognoza nu vor fi precipitatii. Probabilitatea de ploi de scurta durata, neinsemnate cantitativ, va creste dupa 2…4 mai.

MUNTENIA
Regimul termic va caracteriza o vreme calda, cu maxime termice medii intre 24 si 27 de grade si minime de peste 10 grade, pana in jurul datei de 5 mai, dupa care tendinta va fi de scadere usoara a maximelor. Ploile, slabe cantitativ si de scurta durata, vor avea o probabilitate de aparitie mai mare abia dupa data de 4 mai.

OLTENIA
Vremea va fi calda in prima jumatate a intervalului, cand temperaturile medii se vor situa peste mediile multianuale ale perioadei. Minimele nocturne vor depasi usor 10 grade, iar maximele se vor situa peste 24 de grade, pana in jurul datei de 5 mai, apoi regimul termic va marca o usoara scadere. Ploile, slabe cantitativ, isi vor face aparitia dupa data de 2 mai, dar cel mai probabil in intervalul 4-6 mai.   

LA MUNTE
Temperaturile minime vor fi exclusiv pozitive, cu valori medii de 7…8 grade in jurul datei de 1 mai, apoi in usoara scadere. Valorile termice maxime vor fi mai mari decat mediile multianuale, avand o medie de circa 16 grade, cu tendinta de scadere in ultima parte a intervalului. Vremea va fi in general frumoasa in prima parte a intervalului. Averse si descarcari electrice se vor semnala dupa 1 mai, cu probabilitate mai mare de extindere in jurul datei de 5 mai. 
29 aprilie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.