Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Soarele va avea patru poli magnetici iar temperatura va scadea pe tot globul

Soarele va avea patru poli magnetici iar temperatura va scadea pe tot globul

Soarele ar putea intra intr-un proces de reducere a activitatii care va duce la scaderea temperaturilor de pe suprafata Pamantului, potrivit cercetatorilor japonezi.

Acestia au descoperit ca polul nord al Soarelui a inceput sa se miste. In mod normal, campul magnetic al Soarelui se inverseaza aproximativ o data la 11 ani. In 2001, polul nord magnetic al Soarelui, care se gasea in emisfera nordica, a devenit polul sud magnetic. Desi se asteptau ca polul nord al astrului sa se miste abia in mai 2013, observatorul spatial Hinode a descoperit ca acesta a inceput deja sa se deplaseze. Observatorul Hinode nu a observat, in schimb, nicio modificare la pozitia polului sud.

Daca aceasta tendinta va continua, polul nord magnetic se va inversa in mai 2012, dar se va crea o structura neobisnuita cu patru poli ai Soarelui, avand doi poli noi, aparuti in apropierea Ecuatorului.
25 aprilie 2012
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.