Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / A fost descoperit un accelerator al incalzirii globale in Oceanul Inghetat de Nord

A fost descoperit un accelerator al incalzirii globale in Oceanul Inghetat de Nord

Oamenii de stiinta au descoperit pe fundul Oceanului Inghetat de Nord o scurgere mare de metan, care se ridica in atmosfera in regiunea ghetarilor.

Cercetatorii se tem ca din aceasta cauza in regiunea ghetarilor arctici poate creste temperatura, ceea ce, la randul sau, va influenta negativ climatul planetei.

Oamenii de stiinta au descoperit ca platforma continentala arctica din Siberia de Est este cea mai mare sursa de metan. Cercetarile au demonstrat faptul ca emisiile de metan din aceasta regiune sunt comparabile cu emisiile Oceanului Planetar.

Procesul provine din topirea permafrostului submarin, in plus volumul de metan de sub el este foarte mare, iar in timpul ruperii stratului de permafrost, concentratia de metan din atmosfera se poate dubla, ceea ce duce la schimbari imprevizibile, radicale ale climatului.
24 aprilie 2012, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.