Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 8 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In sfarsit se incalzeste! Prognoza meteo pana pe 3 mai 2012

In sfarsit se incalzeste! Prognoza meteo pana pe 3 mai 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 21 aprilie - 3 mai 2012. Aceasta a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor. 

BANAT
Vremea se va incalzi treptat pana spre sfarsitul lunii, valorile termice urmand sa se situeze peste normele climatologice indeosebi intre 26 si 29 aprilie. Maximele cele mai ridicate vor depasi 25. Primele zile ale lunii mai vor aduce o usoara scadere a temperaturilor, dar valorile minime se vor mentine peste normalul perioadei. Vor fi intervale scurte cu instabilitate atmosferica mai pronuntata, cu averse moderate cantitativ, cel mai probabil intre 22 si 24 aprilie dar si la inceputul lunii mai. 

CRISANA
Valorile termice nu vor avea modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime ce vor putea depasi 26 de grade si minime de peste 10 grade. In primele zile ale lunii temperaturile maxime vor scadea usor. Vremea va fi in general instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie si la inceputul lunii mai. 

TRANSILVANIA
Vremea va fi normala din punct de vedere termic in primele zile ale intervalului, apoi se va incalzi, astfel incat temperaturile maxime vor depasi, in medie, 20...22 grade Celsius, mai ales intre 26 si 29 aprilie. Aversele vor fi mai frecvente in primele zile, dar o usoara instabilitate atmosferica se va pastra in tot intervalul, probabilitatea de ploaie fiind mai ridicata in cursul dupa-amiezelor. 

DOBROGEA
Valorile termice vor fi in usoara crestere in primele zile, apoi se vor mentine relativ constante si apropiate de normele climatologice, cu maxime in jurul a 20 grade si minime de peste 10 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ redusa, ploile de scurta durata fiind de asteptat, pe arii restranse, la inceputul si sfarsitul intervalului. 

MARAMURES
Valorile termice nu vor avea modificari importante pana in 24 aprilie, apoi vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22 grade Celsius. In a doua jumatate a intervalului, temperaturile vor fi relativ constante. Vremea va fi in general instabila, cu averse frecvente, intre 21 si 24 aprilie si, posibil, la sfarsitul intervalului. 

MOLDOVA
Vremea se va incalzi usor si treptat in prima parte a intervalului, apoi se va mentine relativ calda pentru aceasta perioada, cu maxime in jurul valorii de 22 grade si minime, in medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai pronuntata in primele zile, cand vor fi posibile averse moderate cantitativ. 

MUNTENIA
Valorile termice maxime vor fi in crestere in primele zile, apoi vremea se va mentine calda pentru acesta perioada. Temperaturile minime nu vor avea variatii semnificative. Instabilitatea atmosferica va fi destul de redusa, dar averse, in general slabe, vor fi posibile, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase. 

OLTENIA
Vremea se va incalzi simtitor in prima parte a intervalului, apoi se va mentine calda pentru aceasta perioada, cu maxime de peste 22...24 grade si minime, in medie, de peste 10 grade. Instabilitatea atmosferica va fi relativ redusa, aversele, in general slabe, fiind de asteptat, in a doua parte a zilelor, mai ales in zonele deluroase. 

LA MUNTE 
Vremea se va incalzi pana spre 26 aprilie, apoi valorile termice nu vor mai avea variatii importante si se vor situa in apropierea normelor climatologice. Instabilitatea atmosferica va fi accentuata in primele zile, cand sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusa de aparitie a ploilor va fi intre 25 si 30 aprilie. 
21 aprilie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.