Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 14 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Romania a fost acoperita de un nor de praf

Romania a fost acoperita de un nor de praf

O cantitate de mare de praf a ajuns astazi deasupra Romaniei si apoi la sol. În urma ploii, pe masini, acoperisuri ori pervazuri de culori deschise putea fi observat un praf rosiatic, care provine de la norul de nisip saharian care acopera tara noastra in aceste zile.

Florinela Georgescu, director executiv al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, ca totul a pornit de la o furtuna de praf ce a avut loc marti in Peninsula Arabica.

"Pe satelit, furtuna pare sa aiba legatura cu o furtuna de nisip din Sahara, dar ce ne intereseaza pe noi este ca acest praf a fost adus de curentii dinspre sud pe deasupra Marii Negre pana deasupra tarii noastre", a explicat Georgescu.

Potrivit acesteia, daca nu ar fi plouat, particulele de praf, care se deplaseaza la o altitudine foarte mare, nu ar fi ajuns niciodata pe pamant, insa ploaia "le-a antrenat catre sol".

"Daca nu ar fi plouat, nici nu am fi stiut ca acest fenomen ne afecteaza in vreun fel. Nici nu va pot spune cat de des praful rezultat din aceste furtuni ajunge deasupra Romaniei, pentru ca nu este important. Devine insa putin deranjant atunci cand se intampla sa ploua si praful din atmosfera este adus la sol", a mai spus Georgescu.
18 aprilie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.