Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Cum va fi vremea in perioada 10 - 23 aprilie 2012

Cum va fi vremea in perioada 10 - 23 aprilie 2012

ANM a realizat o estimarea a valorilor termice si a precipitatiilor, valabila in perioada 10-23 aprilie 2012. Aceasta a fost realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.   

BANAT
Vremea va fi rece la inceputul intervalului, apoi se va incalzi treptat, pana spre 12 aprilie. Apoi, valorile termice, atat minime cat si maxime, nu vor mai varia semnificativ, dar vor continua sa se situeze usor sub normele climatologie. Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-17 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

CRISANA
Vremea se va incalzi treptat pana spre 12 aprilie, dar va fi deosebit de rece in primele zile, cu temperaturi minime sub limita inghetului. Apoi, valorile termice vor avea variatii nesemnificative, minimele vor deveni normale pentru aceasta perioada, dar maximele vor continua sa fie usor sub normele climatologice.  Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-18 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

TRANSILVANIA
Vremea va fi deosebit de rece in primele zile, cu temperaturi minime sub limita inghetului. Incepand cu data de 12 aprilie, valorile termice nu vor mai suferi variatii importante, minimele vor deveni normale pentru aceasta perioada, dar maximele vor continua sa fie usor sub normele climatologice.   Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-17 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

DOBROGEA
Vremea va fi rece la inceputul intervalului, apoi se va incalzi treptat, dar valorile termice maxime vor continua sa se situeze usor sub normele climatologie. Vor fi ploi ce vor avea si caracter de aversa, cu o probabilitate mai mare de aparitie in intervalul 14-16 aprilie. 

MARAMURES
Vremea va fi deosebit de rece in primele zile, cu temperaturi minime negative, apoi se va incalzi treptat. In ultimele zile ale intervalului, valorile termice se vor situa usor sub normele climatologice.   Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-18 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

MOLDOVA
Vremea va fi rece in primele zile, cand valorile termice minime se vor situa, in medie, sub limita inghetului, apoi se va incalzi treptat. In a doua parte a intervalului nu vor fi variatii semnificative ale temperaturilor, acestea urmand sa se situeze aproape de normele climatologice ale perioadei.  Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in intervalul 14-16 aprilie si in jurul datei de 20 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

MUNTENIA
Vremea va fi in incalzire treptata pana in jurul datei de 15 aprilie, apoi atat valorile termice minime, cat si cele maxime, se vor situa in limitele climatologice ale perioadei. In primele zile, temperaturile minime vor fi usor peste limita inghetului. In zilele de 16, 17 si 18 aprilie sunt de asteptat temperaturile maxime cele mai ridicate din interval.  Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-16 aprilie si din nou in jurul datelor de 20  si 22 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere.    

OLTENIA
Vremea va fi in incalzire treptata pana in jurul datei de 15 aprilie, apoi atat valorile termice minime, cat si cele maxime, se vor situa in limitele climatologice ale perioadei. In primele zile, temperaturile minime vor fi usor peste limita inghetului.  Temporar vor fi ploi, ce vor avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-15 aprilie si din nou in jurul datei de 20 aprilie. Spre sfarsitul intervalului probabilitatea de precipitaţii va fi in scadere. 

LA MUNTE  
Temperaturile minime vor fi in crestere pana spre jumatatea intervalului, dar se vor mai situa, in medie, sub limita de ingheţ pana in 12...13 aprilie.  Valorile termice maxime vor fi in crestere pana spre 15 aprilie, apoi vor avea variatii nesemnificative.  Temporar vor fi precipitatii, predominant ploi, care pot avea  si caracter de aversa, indeosebi in perioada 14-16 aprilie si  in jurul datei de 20 aprilie. 
10 aprilie 2012, Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.