Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Peste 40 de ani, regiunile arctice ar putea ramane fara gheata

Peste 40 de ani, regiunile arctice ar putea ramane fara gheata

Peste 40 de ani, regiunile arctice ar putea ramane fara gheata

Calota de gheata de la Polul Nord se topeste foarte alert. Specialistii avertizeaza ca in anul 2040, Terra nu va avea gheata in regiunile arctice.
Principala cauza a acestui fenomen este emisia de gaze cu efect de sera, care aduc temperaturi mult mai ridicate. Apele marilor  si oceanealor capteaza cea mai mare parte din caldura soarelui din care se formeaza curentii calzi, ce ajung la Oceabul Arctic si topesc icebergurilor. In timp, acest fenomen aduce si schimbari climatice importante in aceste zone.

Daca poluarea va avea acelasi nivel, echilibrul fenomenelor de inghet-dezghet va fi distrus. Astfel, daca in prezent in nordul Groenlandei si Canadei se gaseste un strat de zapada de aproximativ de 3,5 m, in timp va scadea ajungand la 1 metru.  Mai mult, imaginile din sateliti arata ca gheata vesnica s-a topit pe o suprafata egala  cu arhipeleagul Britanic.
Printre consecintele topirii ghetii, se numara si incalzirea excesiva semnalata in Europa Occidentala.

Sursa: Realitatea TV

13 decembrie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.