Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Raport privind schimbarile climatice: E timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau

Raport privind schimbarile climatice: E timpul sa ne pregatim pentru ce e mai rau

Valurile de canicula tot mai frecvente, seceta tot mai accentuata si ploile violente. Acestea sunt principalele efecte ale incalzirii climei asa cum apar ele intr-un raport prezentat miercuri de experti in meteorologie.

"Principalul mesaj" al raportului publicat Grupul interguvernamental de experti privind evolutia climei (GIEC) este ca stim destul de multe pentru a lua decizii bune in gestionarea catastrofelor climatice, scrie Chris Field, unul dintre expertii in schimbarile climatice.

Documentul de 592 de pagini, ale carui concluzii majore au fost publicate in noiembrie 2011, este sinteza cea mai completa de pana acum pentru intelegerea legaturilor intre incalzirea climei si fenomene meteo extreme precum uragane, valuri de caldura, secete si inundatii.
 
29 martie 2012, Sursa: Hotnews
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.