Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Duminica dam ceasurile inainte cu o ora: trecem la ora de vara

Duminica dam ceasurile inainte cu o ora: trecem la ora de vara

Romania trece, duminica, la ora oficiala de vara, ora Europei Orientale. Ceasurile se dau inainte, ora 03.00 devenind ora 04.00. Prin aceasta trecere, orarul de vara din Romania este corelat cu cel practicat in tarile membre ale Uniunii Europene si se aplica pentru perioada cuprinsa intre ultima duminica a lunii martie si ultima duminica a lunii octombrie.
 
Schimbarea, insa, nu este simultana in toate tarile unde se aplica, din cauza diferentei de fus orar, scrie HotNews.ro.

In Romania, odata cu trecerea la ora de vara, diferenta fata de timpul universal (GMT) va fi de trei ore. In restul anului, diferenta orara fata de ora meridianului Greenwich (GMT) este de doua ore.

Ora de vara a fost introdusa, in Romania, pentru prima data in 1932, potrivit Agerpres. Pana in 1939 a functionat in fiecare an, intre prima duminica din aprilie (in 1932 - 22 mai), ora 00,00, si prima duminica din octombrie, ora 1,00 (ore locale). Din 1943, practica trecerii la ora de vara a fost suspendata.
 
23 martie 2012, Sursa: newsiasi.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.