Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Iarna ar putea REVENI la sfarsitul lui martie

Iarna ar putea REVENI la sfarsitul lui martie

Directorul Centrului de Prognoza al Administratiei Nationale de Meteorologie, Florinela Georgescu, anunta ca sunt sanse ca iarna sa-si mai faca simtita prezenta pana la finele lunii martie si prima parte a lunii aprilie, scrie Agerpres.

"Statistic vorbind, luna martie si prima parte a lunii aprilie reprezinta o perioada in care uneori iarna isi mai face simtita prezenta. Sigur ca nu mai are forta, dar este perioada de vreme capricioasa. De aceea, si dificultatea de a face o prognoza meteorologica cu speranta unui grad mare de realizare, pe o perioada mai lunga de timp", a spus Florinela Georgescu.

In ceea ce priveste estimarile pentru aprilie-mai, specialistul ANM a mentionat ca mediile temperaturilor vor ajunge in jurul valorii de 15 grade si mai scazute in zonele de deal si de munte.

"Pentru lunile aprilie si mai, estimarile sezoniere nu indica aparitia unor intervale de durata mare nici cu precipitatii abundente, nici cu temperaturi peste sau sub normele climatologice. Spre sfarsitul lunii aprilie-luna mai, mediile vor urca undeva spre 15 grade pentru zonele de campie si, normal, mai scazute pentru deal si munte. Nu excludem, insa, aparitia unor temperaturi aproape de vara pentru ca, de regula, sau de multe ori, se intampla, mai ales dupa jumatatea lunii mai, sa apara episoade cu maxime spre 30 de grade", a explicat Florinela Georgescu.

Precipitatii slabe cantitativ

De asemenea, Georgescu a declarat ca precipitatiile pe care le asteptam in urmatoarele doua-trei saptamani vor fi slabe cantitativ iar temperaturile vor fi ridicate pentru aceasta perioada a anului.

"Pastele este peste aproape o luna, pe 15 aprilie, iar o prognoza cu anticipatie atat de mare nu se poate face cu speranta unui mare grad de realizare. Deocamdata, va pot spune ca vremea se mentine cu valori termice ridicate pentru aceasta perioada a anului, desi exista o usoara tendinta de racire in urmatoarele doua saptamani, astfel incat sa incepem luna aprilie cu temperaturi usor peste normalul acestei perioade. Asta presupune ca in zonele montane, cel putin pe parcursul noptilor, se vor inregistra valori termice apropiate de limita inghetului, deci nu excludem posibilitatea ca acolo trecator precipitatiile sa mai fie sub forma de lapovita si ninsoare. Toate precipitatiile pe care le asteptam in urmatoarele doua, chiar trei saptamani, vor fi slabe cantitativ", a afirmat Georgescu.
21 martie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.