Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vremea calda pune stapanire pe intreaga tara

Vremea calda pune stapanire pe intreaga tara

Saptamana incepe cu vreme ca de sfarsit de primavara in sudul tarii, unde soarele domina cerul si ne aduce maxime de pana la 23, 24 grade chiar in sudul extrem. Spre nord temperaturile mai scad putin, dar raman cu 8, 10 grade, poate chiar mai mult peste mediile climatologice ale perioadei. In vest si in nord, dar si la munte vremea nu mai e la fel de frumoasa pentru ca norii se inmultesc temporar si aduc ploi slabe pe arii restranse.

Temperaturile de luni ne fac sa uitam cu desavarsire ca saptamana trecuta fulguia. Soarele este stapan pe cerul intregii tari, iar maximele pornesc de la 14 grade in estul Transilvaniei si nu se opresc pana cand nu ating 24 de grade in Muntenia si Oltenia.

In Bucuresti, luni trecem la pantofi, iar specialistii spun ca ochelarii de soare sunt si ei un accesoriu la care e bine sa apelam. Chiar daca e doar miez de martie, maxima tinde spre vara: cele 23 de grade neumbrite de nori si doar putin racorite de vant vor fi elementele ideale pentru o zi de plimbare, nicidecum o zi cu care sa incepem saptamana de lucru.

Marti vremea da semne ca s-ar raci. Nu prea mult insa. Mercurul se va opri in sud la 20-22 de grade. Cele mai mici valori nu scad insa sub 10-12 grade. Apar si ceva ploi marti, dar slabe si in trecere peste sudul tarii si peste crestele montane.

Nici urma insa de nori aducatori de ploaie in Bucuresti. Tot soarele da tonul, maxima scade fata de luni, dar nu sub 18-19 grade.

Miercuri, primavara pune piciorul in prag. Maximele se incadreaza intre 12 si 21 de grade, soarele dicteaza si doar pe seara lasa cativa nori sa strecoare cateva ploi scurte, de primavara prin estul tarii si la munte.

In Bucuresti, ziua de miercuri tine partea soarelui. Nici pala de vant nu se anunta sau vreun nor care sa scuture vreo ploaie, asa ca maxima de 19-20 de grade ne va invita la o plimbare in aer liber. Dar, e primavara, iar primavara prin definitie este un anotimp capricios. Asa ca ne asteapta o noua racire a vremii.

Daca joi inca mai avem 20 de grade in sud-vest, vineri si sambata varfurile termice nu mai trec de 16-17 grade, ba chiar spre est si in depresiuni se opresc la 16-17 grade. Ploile insa nu se inghesuie sa strice aspectul insorit al vremii, asa ca se arata doar sporadic joi si vineri prin est si la munte.
19 martie 2012, Sursa: Romania TV
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.