Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 9 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Soare generos, de primavara autentica

Soare generos, de primavara autentica

Vineri va fi zi de primavara autentica, cu vreme frumoasa si mai calda decat joi. Va fi destul soare si putini nori. Doar in prima parte a zilei norii vor fi mai consistenti in nord-estul tarii si la munte, unde mai sunt posibile precipitatii mixte slabe, dar pe arii restranse. Maximele vor fi destul de generoase, cu valori cuprinse intre 6 si 16 grade.

In Capitala, in zori va fi destul de rece, in jur de minus 4-minus 2 grade. La amiaza insa, se incalzeste. Va fi soare si 11 grade maxima. 

In vestul, centrul si in nordul tarii urmeaza o zi frumoasa si calda, de primavara adevarata. Soarele va fi generos, mai ales in conditiile in care norii vor fi putini si inofensivi. Ceata matinala este singurul fenomen meteorologic, insa se risipeste repede, asa ca radiatia solara determina maxime termice cu aproximativ 4 grade peste cele obisnuite: 6 grade la Miercurea Ciuc, 8 in Brasov, 10-11 grade la Sibiu, Targu Mures, Cluj Napoca.

In sudul tarii vremea este putin diferentiata de la o regiune la alta. In timp ce in Oltenia va fi mult soare, in Muntenia norii vor mai starui, mai ales in prima parte a zilei, insa precipitatiile dispar. Regimul termic este diferentiat si el: 10-11 grade in Buzau, Braila Slobozia, 13 grade la Giurgiu, Alexandria si la Pitesti.

In Dobrogea soarele este destul de scump la vedere, dar totusi razbat cateva raze printre nori. Vantul va fi ceva mai insistent, iar maximele mai modeste: 8 grade pe litoral, la Constanta si 10 grade la Tulcea.

Norii raman destul de consistenti si peste Moldova si doar pe ici, pe colo apare din cand in cand soarele. In plus, izolat, s-ar putea sa mai cada cativa stropi de ploaie. Chiar daca la amiaza temperaturile sunt usor mai mici fata de celelalte regiuni, valorile sunt uniforme si usor peste mediile climatologice: 9 grade la Suceava, Botosani, Iasi, Bacau si la Galati si 10 grade la Focsani.

Sambata, dupa multa vreme, ne vom bucura de primul weekend cu vreme fumoasa si calda in toata tara. Cerul va fi senin cat e ziua de lunga. Nu este exclus sa apara ceata dimineata prin zonele joase, pe care insa soarele o risipeste foarte repede. Vantul abia va adia, asa ca maximele cresc vertiginos si vor fi cuprinse intre 9 grade in estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc si 19-20 de grade in vestul Olteniei si in Banat, la Drobeta Turnu Severin si la Timisoara.

In Bucuresti cer senin, vant slab si nu mai putin de 17 grade la amiaza, cu 5-6 grade peste norma climatologica.

Vreme asemanatoare si duminica, cu soare generos care aduce 2-3 grade in plus in termometre fata de ziua precedenta. La amiaza maximele termice vor fi cuprinse intre 12 grade la Miercurea Ciuc si 21-22 de grade in multe localitati din zonele de campie din sudul si din vestul tarii.

Soare generos si in Capitala, vant slab si o maxima spectaculoasa de 21 de grade.
15 martie 2012, Sursa: Realitatea.net
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.